Washington’daki ofisi kapatılan FKÖ’den kınama

Washington’daki ofisi kapatılan FKÖ’den kınama

Filistin Kurtuluş Örgütü’nden (FKÖ), bugün yapılan açıklamada, ABD yönetiminin örgüte ait Washington ofisini kapatma kararını kınadığı belirtildi.

FKÖ Genel Sekreteri Saib Ureykat, Filistin resmi radyosuna yaptığı açıklamada, “ Karar, İsrail işgaline bir kör gibi davranan Washington’un güç, zorbalık ve provokasyon yoluyla batışının kanıtıdır” ifadelerini kullandı.

Ureykat, ABD yönetiminin eylemleriyle tamamen İsrail taraftarı olduğunu gösterdiğini belirtti. Bu durumda Washington’un herhangi bir barış sürecinin parçası olmayacağını ifade etti.

Ureykat, Arapları ABD’nin Filistin davasına karşı yürüttüğü eylemlere karşı durmaya çağırdı. Washington’un yaptıklarına karşı seslerini yükseltmeye ve ABD yönetiminin anladığı tek dil olan çıkar ilişkilerini kullanma çağrısında bulundu.

Wall Street Journal gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetiminin bugün Filistinlilerin Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrail’in uygulamalarını soruşturmasını sağlama konusundaki çalışmalarını engellemek amacıyla FKÖ’nün Washington’daki ofisini kapatmayı planladığını bildirdi.

Şarku’l Avsat

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *