Hamas yetkilisi Hamdan: Abbas uzlaşıyı engellemeye devam ediyor ​

Hamas yetkilisi Hamdan: Abbas uzlaşıyı engellemeye devam ediyor ​

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Usame Hamdan, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Filistin uzlaşısını engellemeye devam ettiğini söyledi.

Hamdan, dün akşam (27 Ağustos Pazartesi) Kudüs kanalında yaptığı açıklamada, Abbas’ın uzlaşı için silahların teslim edilmesini ve direnişe son verilmesini şart koştuğunu belirterek, böyle bir şeyin asla olmayacağını ifade etti.

Milli projenin birlik, direniş ve işgalden kurtuluş temelleri üzerine kurulu olduğunu söyleyen Hamdan, Hamas’ın da bu projenin bir parçası olduğunu kaydetti.

Hamdan, Filistin davasını tasfiye etmeyi hedefleyen Yüzyılın Anlaşması’nı ilk kabul edenin Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas olduğunu açıkladı.

Yüzyılın Anlaşması’nın Amerika ve İsrail’in Filistin davasını tasfiye projesi olduğuna dikkat çeken Hamdan, Abbas’ın söz konusu projeye karşı çıkmadığını belirtti.

Kahire’de yürütülen ateşkes görüşmelerine de değinen Hamdan, ateşkes dosyasının Filistin Yönetimi’yle ve Fetih’le alakası olmadığını ifade etti.

Hamdan, Filistin Yönetimi’nin ve Fetih’in Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukaya ortak olduklarını söyledi.

El-Hindi: Filistin Yönetimi’nin uzlaşı şartları kabul edilemez

Filistin’de faaliyet gösteren İslami Cihad Hareketi’nin önde gelen liderlerinden Muhammed El-Hindi, Filistin Yönetimi’nin uzlaşı için ileri sürdüğü şartların imkansız ve kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Muhammed El-Hindi, dün akşam (27 Ağustos Pazartesi) El-Aksa kanalında yayınlanan söyleşide, uzlaşı konusundaki sorunun Filistin Yönetimi’nin uzlaşı anlayışıyla Filistinli grupların uzlaşı anlayışının farklı olmasından kaynaklandığını söyledi.

Filistin Yönetimi’ne göre uzlaşının Batı Yaka’yı yönettiği gibi Gazze Şeridi’ni de yönetmek olduğunu belirten El-Hindi, bu şartları kabul etmediklerini açıkladı.

Batı Yaka’da direnişin üzerinde işgal güçleriyle birlikte Filistin Yönetimi’nin de ağır baskısı olduğuna dikkat çeken El-Hindi, Batı Yaka’daki gösterilerin şiddet kullanılarak bastırıldığına işaret etti.

El-Hindi, Filistin Yönetimi’nin Batı Yaka’da yaptığını Gazze Şeridi’nde yapmasına izin vermenin imkânsız olduğunu dile getirdi.

Arafat döneminde güvenlik güçleriyle direniş grupları arasında uyum olduğunu hatırlatan El-Hindi, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün demokratik temeller üzerinde yeniden yapılandırılması gerektiğini kaydetti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın Yüzyılın Anlaşması’nı reddetmesini öven El-Hindi, Abbas’ın Filistin davasını tasfiye projesine karşı koymak istiyorsa uzlaşıya yönelmesi gerektiğini belirtti.

​Ebu Kasım: Direniş grupları ulusal diyalog görüşmelerinin temel ortağı ​

Halk Direnişi Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Ebu Kasım Dağmeş, ateşkes ve uzlaşı gibi konularla ilgili görüşmelere başta Halk Direnişi Hareketi olmak üzere Gazze Şeridi’ndeki direniş gruplarının davet edilmemesini isteyenleri kınadı.

Dağmeş, dün (27 Ağustos Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ulusal birliğin Filistin halkının tüm kesimlerinin temel ve stratejik talebi olduğunu söyledi.

Filistin halkına kurulan komplolara karşı koyabilmek için çabaların birleştirilmesinin vaktinin geldiğini belirten Dağmeş, direnişin ulusal kararı koruduğunu ifade etti.

Dağmeş, direniş gruplarının Filistin sahasında yaşananların temel ortağı olduğunu belirterek, kanlarıyla birçok kahramanlığa imza atan söz konusu grupların ikinci plana itilemeyeceğini bildirdi.

Halk Direnişi Hareketi Genel Sekreteri, Filistinli gruplardan üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmelerini ve dikkatlerin asıl davadan sapması neticesi ortaya çıkabilecek fitneye engel olmalarını istedi.

Dağmeş, Mısır’a da Filistin’de uzlaşının sağlanması ve Filistin halkının sıkıntılarının hafifletilmesi konusunda rolünü oynaması çağrısında bulundu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *