‘Bize Arapçayı öğretin, biz İslam’ı öğrenir sizi de doğru yola iletiriz!’

‘Bize Arapçayı öğretin, biz İslam’ı öğrenir sizi de doğru yola iletiriz!’

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, Birleşik Arap Emirlikleri Başkomutan yardımcısının ‘Size İslam’ı öğretelim’ teklifine bu cevabı verdi.

Afrika ülkesi Etiyopya’da 2 Nisan 2018 tarihinden bu yana başbakanlık makamında bulunan Abiy Ahmed, Abu Dabi emirliğinin veliaht prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri’nin Başkomutan Yardımcı Muhammed bin Zayid bin Sultan el-Nehyan’ın, “Halkınıza İslam’ı öğretelim” teklifine tarihi bir cevap verdi.

Etiyopya Başbakanı Ahmed, Amerika’nın ve İsrail’in Ortadoğu’daki işbirlikçisi gibi hareket eden ve bölgedeki birçok krizde parmağı olan BAE’nin teklifine verdiği cevapta, “Kaybettiğiniz İslam’ı bizlere öğretmenize ihtiyacımız yoktur. Sizden isteğimiz, bizlere en kısa zamanda Arapça dilini öğretmeniz. Böylece sahih İslam’ı öğrenecek ve sizleri tekrar doğru yola ileteceğiz” ifadelerine yer verdi.

Başbakan Ahmed, “Ona (Abu Dabi emiri) derim ki: Körfez ülkelerindeki Müslümanların hepsini toplasan sayıları Etiyopya Müslümanlarının sayısı kadar yoktur. Sayıları neden söylediğimi bana sordu. Ben de, ‘İslam’da cemaat gücün kaynağıdır’ dedim” şeklinde konuştu.

İslam’ın barış ve rahmet dini olduğuna vurgu yapan Ahmed, Etiyopya’nın İslam’la bağının ilk müezzin Bilal-i Habeşi’ye kadar gittiğini anımsattı.

Etiyopya’da Hailemariam Desalegn’in istifa etmesi sonrası boşalan başbakanlık görevini nisan ayında Abiy Ahmed devralmıştı.

Ahmed’in ülkedeki iktidar koalisyonu Etiyopya Halkları Devrimci Demokratik Cephesinin (EPRDF) başına geçmesi ile son 27 yıllık EPRDF yönetiminde ilk kez Oromolu bir isim başbakan olmuş oldu.

(milligazete.com.tr / Musab İslam Kadinan)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *