Genel Müdürlük “vaaz ve irşat” çalışmaları yapacak

Genel Müdürlük “vaaz ve irşat” çalışmaları yapacak

Diyanet’e bağlı Din Hizmetleri genel müdürlüğü 79 ilde vaaz verecek, irşat faaliyetinde bulunarak ‘israf olmasın’ teması işleyecek.

‘Boşluğu kimlerin doldurduğunu görüyoruz!’

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün “Ramazan Buluşmaları” başlığıyla başlattığı vaaz ve irşat çalışmalarına katılacak görevlilerle bir araya geldi.

Diyanet İşleri Başkanlığını kurulduğu günden itibaren toplumu din konusunda aydınlatma vazifesini yerine getirdiğini belirten Başkan Ali Erbaş, “Bu bizim en önemli vazifelerimizden birisi bizim bırakmış olduğumuz boşluğu kimlerin doldurduğunu görüyoruz. Bunun için görevlilerimizle yapacağımız toplantılarımızda gelmeyenlere gitmelerini, kapılarını çalmalarını, sürekli bir şekilde bulunmuş oldukları il ve ilçede farkındalık oluşturma noktasında gayret içerisinde olmalarını onlara hatırlatacağız” diye konuştu.

79 ekip ‘israf olmasın’ teması işleyecek

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yürüttüğü “Ramazan Buluşmaları” kapsamında Ankara ve İstanbul hariç diğer iller için 79 ekip oluşturuldu. Ekiplerde görev yapacak hocalar, merkez ve taşra teşkilatlarından görevlendirildi.

İl ve ilçelerde toplumun tüm kesimleri ile bir araya gelecek ekipler, camilerde yapacakları vaaz ve irşat çalışmalarının dışında, öğrencilerle iftarlarda buluşacak, şehit yakınları ve gazileri ziyaret edecek.

Huzurevlerini, sevgi evlerini ve cezaevlerini de ziyaret edecek ekipler, yapacakları konuşmalarda “İsraf Olmasın” temasını işleyecek, Ramazan ayı ile ilgili bilgi verecek ve Başkanlığın çalışmalarını anlatacak.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *