TRT, şarkıları neden yasakladığını açıkladı

TRT, şarkıları neden yasakladığını açıkladı

“Sigara ve alkol tüketimini özendirecek, çocukların gelişimini olumsuz etkileyecek ve terör propagandası barındıran tüm içeriklerin denetlenip ve yayınlanmaması sadece TRT’nin değil tüm yayıncı kuruluşların uymakla yükümlü olduğu yasal bir zorunluluktur.”

2016 yılında 208 şarkının TRT tarafından yasaklandığına ilişkin haberler üzerine, TRT tarafından yapılan açıklamada bu şarkılar içeriklerine dikkat çekildi. Kurumun internet sitesinden yayınlanan kısa açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şarkı yasakları” haberlerine ilişkin açıklamamız

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURULUR

Bazı basın yayın organlarında yer alan “TRT’nin yasakladığı şarkılar” haberleri gerçeği tam olarak yansıtmamaktadır.

Sigara ve alkol tüketimini özendirecek, çocukların gelişimini olumsuz etkileyecek ve terör propagandası barındıran tüm içeriklerin denetlenip ve yayınlanmaması sadece TRT’nin değil tüm yayıncı kuruluşların uymakla yükümlü olduğu yasal bir zorunluluktur.

TRT’de 2016 yılında konusunun uzmanları tarafından denetlenen 32.848 program içerisinden sadece 2 TV programı, 30 TV reklam spotu, 8 radyo reklam spotu ve 208 müzik eseri yasal gerekçelerle yayınlanmamıştır.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun günümüzde bir sanatçıyı yasaklaması söz konusu değildir ve ismi geçen sanatçıların eserleri TRT’nin değişik mecralarında halen yayınlanmaktadır.

Saygıyla duyurulur.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *