Erdoğan: ‘Cumhuriyete en büyük katkıyı biz yaptık’

Erdoğan: ‘Cumhuriyete en büyük katkıyı biz yaptık’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhuriyetimize en büyük katkıyı başında bulunduğum hükümetler yapmıştır. Biz bu kavramın lafla istismarını yapmadık.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de, Atatürk’ün ölümünün 81’inci yılı için düzenlenen anma töreninde konuşuyor.

Konuşmasında, “Cumhuriyeti yüceltmek için tüm tarihimizi yok saymaya kalkanlar bize göre kendi geçmişlerinden utananlardır.” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal’in hizmetlerini anlatmak için ondan önceki tarihimize kin kusanlar, Atatürk maskesi takarak bu millete olan husumetlerini gizlemeye çalışıyorlar.” dedi.

Erdoğan, “Hayatları boyunca Türkiye’nin büyümesi, kalkınması, gelişmesi için tek bir çivi dahi çakmamış kişilerin ağızlarından çıkan Cumhuriyet ve Atatürk sözü koskoca bir yalandan ibarettir.” şeklinde konuştu.

“Cumhuriyetimize en büyük katkıyı başında bulunduğum hükümetler yapmıştır. Biz bu kavramın lafla istismarını yapmadık.” diyen Erdoğan, “Tıpkı son teröristi imha etmeden terörle mücadelemizin sona ermeyeceği gibi, tarihimize ve kültürümüze husumet besleyen son müstevli kafalıyı da aydınlatmadan bu mücadelemiz bitmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Suriyeliler dönüyor açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güvenli hale getirdiğimiz bölgelerde şu an itibarıyla 365 bin Suriyeli kendi evlerine, kendi topraklarına döndü.” şeklinde konuştu.

“Sürekli olarak Osmanlı’ya hakareti ve aşağılamayı bir siyaset tarzı haline getirmek ya cehalettir ya gaflettir ya da art niyettir.” diyen Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

‘Sahiplenilecek bir miras var’

“Bugün Afrika’nın derinliklerinden Balkanların uçlarına kadar Osmanlı coğrafyasının neresine giderseniz gidin, derin bir muhabbetle karşılanıyorsanız, ortada sıkı sıkıya sahiplenilecek bir miras var demektir.”

Mustafa Kemal’in sözünü tekrarladı

“Türkiye’nin geçtiği tarihî süreçte iktidarıyla muhalefetiyle, bilaistisna her kesimden insanımızla ne yapmamız gerektiğini, Gazi Mustafa Kemal’in şu sözü gayet güzel açıklıyor: ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır.” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye’de hiçbir bireyin sadece kendi çıkarını, hesabını ve kârını düşünme lüksü olmadığını belirtti.

Hedeflere ulaşmak için

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hep birlikte önce, ülkemizin bu cendereden güçlenerek çıkması, ardından da hedeflerine ulaşması için çalışmamız gerekiyor. Bu mücadeleyi, her bir insanımız kendi bulunduğu yerde, kendi bulunduğu mevzide, her vazifesinde, kendi sorumluluk alanında verecektir. Daha açık konuşmak gerekirse, hepimiz de işimizi en iyi şekilde yapacağız. Vatan sathının her bir karışında bunu başardığımızda, Allah’ın izniyle, ülkemizin üstesinden gelemeyeceği hiçbir meselesi yoktur” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin asıl gücünün ne topu ne tüfeği ne süngüsü olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Türkiye’nin asıl gücü; insanımızın birliği, beraberliği, kardeşliğidir ve bundan kaynaklanan cesaretidir. Biz hep birlikte tek yumruk olup düşmanlarımızın tepesine indiğimizde, siyasi, ekonomik ve askerî olarak istedikleri kadar güçlü olsun, kimsenin karşımızda dayanabilmesi mümkün değildir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *