Bağdadi operasyonunun ardından peş peşe açıklamalar

Bağdadi operasyonunun ardından peş peşe açıklamalar

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından peş peşe açıklamalar geldi.

Erdoğan’dan ‘müttefiklik’ vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEAŞ elebaşı Bağdadi’nin etkisiz hale getirilmesine ilişkin açıklamasında, bunun terörle mücadelede bir dönüm noktası olduğunu savundu. Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

“DEAŞ terör örgütü elebaşının etkisiz hale getirilmesi, teröre karşı müttefiklerimizle ortak yürüttüğümüz mücadelenin önemli bir dönüm noktası olmuştur. Türkiye, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da terörle mücadeleye katkı sunmaya devam edecektir. DEAŞ, PKK/YPG ve diğer tüm terör örgütleriyle mücadelede en çok bedel ödeyen ülke olarak, bu gelişmeyi memnuniyetle karşılıyoruz.

Teröre karşı müttefiklik ruhuna uygun, kararlı bir mücadele verildiği takdirde tüm insanlığın huzura kavuşacağına gönülden inanıyorum.”

Dışişleri Bakanlığı: Bağdadi insanlığın, İslam’ın ve Türkiye’nin en büyük düşmanı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, terör örgütü DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi’nin öldürülmesine ilişkin bir soruya verdiği yazılı yanıtta, şu değerlendirmede bulundu:

“Ebubekir el-Bağdadi, insanlığın, İslam dininin ve Türkiye’nin en büyük düşmanlarından biridir. Türkiye, DEAŞ’la Mücadele Uluslararası Koalisyonunun en aktif üyelerinden biri olarak, bu teröristin kurduğu terör örgütüyle ve onun temsil ettiği çarpık zihniyetle ön cephede göğüs göğüse mücadele etmiştir. Gerek DEAŞ, gerek PKK/PYD gibi terör örgütleriyle mücadelemiz bundan sonra da kesintisiz devam edecektir.”

MSB: ABD’nin İdlib’deki operasyonu müttefikliğe uygun

Milli Savunma Bakanlığından, ABD’nin İdlib’de düzenlediği operasyonda, başta DEAŞ olmak üzere PKK/PYD/YPG terör örgütleriyle mücadele çerçevesinde, müttefiklik ve stratejik iş birliği ruhuna uygun davranıldığı bildirildi. MSB’nin internet sitesinden şu açıklama yayımlandı:

İdlib’deki Operasyon Öncesinde ABD ile Sağlanan Bilgi Alışverişi ve Koordinasyona İlişkin Basın Açıklaması

1. ABD tarafından dün gece İdlib’de düzenlenen operasyon öncesinde askeri makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulmuştur.

2. ABD unsurları ile karşılıklı müdahalenin önlenmesi ve karşılıklı çalışabilirlik ilkeleri doğrultusunda hareket edilmiş, birliklerimiz ikaz edilmiş, operasyon ve personel emniyetini sağlayacak tedbirler zamanında alınmıştır.

3. ABD’nin operasyonu öncesinde ve sırasında, başta DEAŞ olmak üzere PKK/PYD/YPG terör örgütleriyle mücadele çerçevesinde, müttefiklik ve stratejik işbirliği ruhuna uygun davranılmıştır.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: DEAŞ’la mücadele Türkiye’nin harekatlarının mihenk taşıdır

DEAŞ’la mücadelenin, Türkiye’nin Suriye’deki terörle mücadele harekatlarının mihenk taşı olduğunu savunan Altun, şöyle dedi:

“Terör örgütü YPG/PKK’nın son haftalarda hapishanelerden serbest bıraktığı teröristler dahil bütün DEAŞ’lı teröristleri ele geçirip adalete teslim etmeye devam edeceğiz. DEAŞ’a katılan yabancı terörist savaşçıların kendi ülkelerine geri gönderilmesini sağlamak için kaynak ülkelerle iş birliği yapacağız.”

Dostlarımız ve müttefiklerimiz

Altun, Twitter hesabından yaptığı diğer paylaşımda ise “Terörizmin her türü ve tezahürü ile mücadelede dostlarımız ve müttefiklerimizle çalışmaya devam ediyoruz. Şimdi, kalan tüm terörist elebaşlarını yok etme zamanı.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *