HDP’li 3 Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

HDP’li 3 Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları terörle bağlantıları nedeniyle görevlerinden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığınca, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları görevlerinden uzaklaştırıldı. Bu kapsamda, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan görevlerinden uzaklaştırıldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, haklarında terör suçlarından soruşturma bulunan Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının yerine yeni görevlendirme yapıldı.

Bu kapsamda, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan görevlerinden uzaklaştırıldı.

Diyarbakır’a Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin’e Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van’a Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.

Bahçeli’den Bakan Soylu’ya tebrik telefonu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu arayarak, Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediyeleriyle ilgili görevlendirmelerden dolayı tebrik ettiği öğrenildi.

Görüşmede Bahçeli, bu büyükşehir belediyeleriyle ilgili alınan tedbirin, büyük, yerinde ve önemli olduğunu belirtti.

Terörle mücadele kapsamında hükümetin ve İçişleri Bakanı Soylu’nun tasarruflarını desteklediklerini kaydeden Bahçeli, “Hükümete ve size desteğimiz tamdır.” ifadesini kullandı.

AA’nın hazırladığı infografikte ise şu ayrıntılara yer verildi:

Görevlendirmelerin ortak gerekçesi 'terör bağlantısı'

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *