Fetullah Gülen ‘kalanları’ Enes Kanter’e gönderdi

Fetullah Gülen ‘kalanları’ Enes Kanter’e gönderdi

FETÖ lideri Fethullah Gülen’in son yayınlanan sohbet videosunda dikkat çeken anlar yaşandı. Gülen, yediklerinden kalanların basketbolcu Enes Kanter’e gönderilmesini istedi.

Fethullah Gülen bir sohbet esnasında bir an duraksayarak çay, hurma ve bisküvi yedikten sonra kalanları, Türkiye’nin hakkında kırmızı bülten çıkardığı FETÖ firarisi basketbolcu Enes Kanter’e gönderilmesini istiyor.

Bu isteğinin ardından konuşan Gülen, “Neyse adını verdik onu deşifre ettik yeni bir dava açarlar hakkında” ifadelerini kullanıyor.

Amerikan Basketbol Ligi NBA takımlarından New York Knicks’te oynayan FETÖ’cü Enes Kanter, Portland Trail Blazers ile anlaştı. Kanter, profesyonel basketbol hayatını hala bu takımda sürdürüyor.

Ne olmuştu?

Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen NBA oyuncusu Enes Kanter, bu sebeple ailesi tarafından evlatlıktan reddedilmişti. Kanter, “Hocaefendi yolunda anam, babam, kardeşlerim, tüm sülalem feda olsun” diye yanıt vermişti. Kanter, imzasını da ‘Enes (Kanter) Gülen’ olarak attı.

Gülen Cemaati mensubu olduğunu her fırsatta dile getiren NBA oyuncusunun, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde öğretim görevlisi babası Prof. Mehmet Kanter, ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında açığa alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Babanın mektubu

Mehmet Kanter, oğlunu evlatlıktan reddettiğini bildiren bir mektup kaleme aldı. Mehmet Kanter mektubunda “Enes’in FETÖ terör örgütü tarafından hipnotize olduğunu ve kullanıldığını düşünüyoruz. Enes’i başta ben babası ve Kanter ailesi evlatlıktan reddediyoruz. Bir an önce soy ismini değiştirmesini istiyoruz. Böyle bir çocuğum olduğu için utanç duyarak özür diliyorum.” demişti.

‘Rabbim ömrümden alsın, yiğit hocama versin’

Buna karşılık kişisel Twitter hesabından bir açıklama yayınlayan Enes Kanter, 24 senedir ana, baba ve kardeş dediği tüm ailesini kaybettiğini söyledi.

“Vefalı, fedakar insanların gözyaşlarıyla büyüttüğü ‘Hizmet Hareketi’ için bir Enes değil, bin Enes feda olsun” diyen Kanter, “Bu dava uğrunda başım olsa yine veririm feda olsun. Rabbim benim ömrümden alsın, her saniyesini yiğit hocama versin. Hizmet yolunda cennetim feda olsun, cehennemlere güler geçerim.” diyerek devam etti.

Babasının, mektubunda soyadını değiştirmesini istediği Kanter, yayınladığı mesajın sonuna ‘Enes (Kanter) Gülen’ diye imza attı.

(Gazete LİNK)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *