Bilkent Şehir Hastanesi dualarla açıldı

Bilkent Şehir Hastanesi dualarla açıldı

Bilkent’teki Şehir Hastanesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen törenle açıldı. Açılışta Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş geniş kapsamlı bir dua etti.

14 Mart kutlandı

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak, “Canımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarımızı yılın bir günü değil, her günü baş taçı etsek yeridir. Her meslek önemlidir ve hürmeti hak eder ama sağlık konusu herhalde bu listenin en tepesinde yer alır. Buna rağmen sağlık çalışanlarımıza yönelik zaman zaman duyduğumuz saldırıların asla affedilir, hafife alınır bir tarafı yoktur” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, dua etti.

Burada görev yapacak olanlara rahmet ve merhamet duası

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, duasında hastaneye gelen hastaların şifa bulmalarını niyaz ederek, “Allah’ım burada görev yapan ve yapacak olan tüm çalışanlara rahmetin, merhametin, affın, lütfun ve inayetinle yardım eyle. Allah’ım bu büyük eseri memleketimiz, milletimiz, tüm insanlık için hayırlı ve mübarek eyle” diye dua etti.

Hazreti Peygamberin “İki nimet vardır ki insanların çoğu, onların kıymetini bilmezler. Biri boş zaman, diğeri ise sıhhattir” buyurduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, duasında şu niyazda bulundu:

“Allah’ım bizleri zamanını iyi değerlendirenlerden ve sıhhatine dikkat edenlerden eyle. Allah’ım sağlığımıza, sıhhatinize zarar veren her türlü zararlı maddelerden, kötü alışkanlıklardan bizleri, çocuklarımızı, gençlerimizi uzak eyle Allah’ım. Allah’ım bu eserin projesinden tamamlanmasına kadar emeği geçen tüm işçilerimize, mühendislerimize, idarecilerimize ve yöneticilerimize merhamet eyle, onlara yardım eyle ve bütün geçmişlerinin ruhlarını şad eyle. Allah’ım birliğimizi, beraberliğimizi daim eyle, aramıza fitne sokmak isteyen fitnecilere fırsat verme. Allah’ım kardeşliğimizi daim eyle.”

Kurdele kesildi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın açılış öncesi dua yaptığı törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve çok sayıda davetli katıldı.

Başkan Erbaş’ın duasının ardından tekrar söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayırlı olsun temennisi ile kurdeleyi kesti.

[Haber görseli]

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *