Infantino: ‘Türkiye’de futbol, bir numaralı din aynı zamanda’

Infantino: ‘Türkiye’de futbol, bir numaralı din aynı zamanda’

FIFA Yönetim Zirvesi için Türkiye’ye gelen FIFA Başkanı Gianni Infantino, CNN Türk Spor Direktörü Cem Yılmaz’ın sorularına yanıt verdi. Infantino, futbolun Türkiye’de din gibi algılandığını söyledi.

FIFA Yönetim Zirvesi için İstanbul’da bulunan Başkan Infantino, “İstanbul’u ve Türkiye’yi çok seviyorum. İstanbul gerçekten çok özel bir şehir. Gerçekten tarihin kavşak noktası. Kültürlerin buluştuğu bir nokta. Havada zengin kültürün kokusunu alabiliyorsunuz. Her zaman buraya geldiğimde şehrin her tarafına bakıyorum ve kendimi gerçekten çok iyi hissediyorum. Çok güzel.” dedi.

CNN Türk’ten Cem Yılmaz, konuğu Infantino’ya, “Dünyanın her tarafına seyahat ediyorsunuz ve şu andaki futbolla ilgili derin bilgilere sahipsiniz. Türk futbolunu şu anda diğerleriyle kıyasladığınızda ne durumda görüyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

Gianni Infantino, şöyle cevap verdi: “Türkiye’de futbol çok önemli bir role sahip. Genel olarak topluma yayılan bir önemi var. Türkiye’de futbol sadece bir numaralı spor değil. Bir numaralı din aynı zamanda. Öyle bile diyebliriz. İnsanlar çok seviyor futbolu. 80 milyon insan var ve 80 milyonu da futbol tutkunu. Herkes futbolu biliyor, herkes futbol hakkında konuşuyor, herkes futbolla yakından ilgili. Bu harika bir şey. Çarpan kalbin sesini duyup hissedebiliyorsunuz Türk futbolunda. Tabii ki ligler çok önemli, Avrupa’da ve Dünya’da. Milli Takım meselesine gelince. Belki yakın zamanda eleme turlarında Milli Takım çok büyük başarı gösteremedi. Ama yine de Türk futbolu dünyanın her yerinde iyi algılanıyor. Harika futbolcuların iyi takımların olduğu bir futbol olarak görülüyor.”

“Gelecekte Türk futbolunu ne noktada görüyorsunuz? sorusuna ise, Türkiye’nin lider bir rol oynaması gerektiğini söyleyen Infantino şu yanıtı verdi: “Samimi olmak gerekirse Türk futbolu her zaman olmalı ve olacaktır. Peki nerede? Olması gerektiği yerde. Yani dünyanın üst seviyesinde. Dünyanın ilk 10’u içerisinde olmalı. Kulüpler bazında zaten üst seviyelerde. Milli Takım’da bir yukarı çıkış, bir aşağı iniş, dalgalanmalar var. Sadece Türkiye bu sorunu yaşamıyor. İtalya, Hollanda ve Güney Amerika’dan bazı takımlar da bu tip sorunlar yaşıyor. Türkiye burada lider bir rol oynamalı. Milli Takım adına Dünya Kupası’nda şampiyonluk için, üst seviyeler için mücadele göstermeli. Bence Türk futbolunun yeri o. Bu arzu ve eldeki imkanlarla bunların olması lazım. Sadece küçük bir zaman sorunu bu.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *