Rus papazın ‘lüks’ merakına disiplin cezası

Rus papazın ‘lüks’ merakına disiplin cezası

Rusya’da lüks markaların çanta ve terlikleriyle çektirdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşan papaz Baskakov, kilise tarafından disipline verildi. Patrikhane Sözcüsü, “Hiçbir din görevlisi kilisede öğlene kadar papaz gibi davranıp, öğleden sonra istediği gibi yaşayamaz” dedi.

Rus Ortodoks Kilisesi papazı Vyacheslav Baskakov’un lüks merakı başını yaktı.  Gucci ve Louis Vuitton gibi pahalı markaların ürünleriyle sosyal medyada poz veren papaz Baskakov, binlerce dolarlık alışverişi nedeniyle Moskova Partikhanesi tarafından disipline sevk edildi.

Star gazetesinde yer alan habere göre, konuya ilişkin açıklama yapan Patrikhane Sözcüsü Alexander Volkov, “Hiçbir din görevlisi kilisede öğlene kadar papaz gibi davranıp, öğleden sonra istediği gibi yaşayamaz” dedi. Disiplin komitesinin vereceği cezayı bekleyen Baskakov ise kendini ilginç bir şekilde savundu.

Sosyal medyada bu tür paylaşımlar yapmadan duramadığını ve hesabını kapattığını duyuran lüks düşkünü papaz, ürünlerin kendine ait olmadığını ve fotoğrafların bazılarını dükkanlarda çektiğini kaydetti. Hızını alamayan papaz, kendi ucuz ayakkabılarına bazen pahalı görünen tokalar diktiğini iddia etti.

Baskakov’un sosyal medya paylaşımlarında onlarca lüks terlik, ayakkabı ve çantaya sahip olduğu görülüyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *