İngilizler Prens, Ürdün Kral düzeyinde temsil edildi!

İngilizler Prens, Ürdün Kral düzeyinde temsil edildi!

1989-1993 yılları arasında Amerikan Başkanlığı yapan George Bush, geçen hafta 94 yaşında hayatını kaybetmişti. Cenazesi dün Washington’daki Ulusal Katedral’de düzenlenen devlet töreniyle kaldırıldı.

Devlet törenine dünyanın pek çok ülkesinden katılım vardı. Cenazeye Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Prensi Charles, Ürdün Kralı Abdullah ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda da katıldı.

bush prince charles ile ilgili görsel sonucu

Türkiye’yi temsilen törende Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç bulundu. Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle uluslararası ilişkilerde zor günler yaşayan Suudi Arabistan’ı Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyr temsil etti.

merkel bush jordan ile ilgili görsel sonucu

Kritik dönemlerin adamı

Sovyetler Birliği’nin çöküşü, Doğu ve Batı Almanya’nın birleşmesi sırasında dünya sahnesindeki önemli isimlerden biri olan George Bush, Birinci Körfez Savaşı’nda dönemin Irak lideri Saddam Hüseyin’e karşı uluslararası koalisyonun oluşmasına da liderlik etmişti.

11 Eylül saldırıları olduğunda Amerika Başkanlığı koltuğunda oturan W. Bush’un da babası olan George Bush, Başkan olmadan önce Ronald Reagan döneminde 8 yıl süreyle Başkan Yardımcılığı yapmıştı.

Amerika Deniz Kuvvetleri’nde pilotluk yapan Bush, İkinci Dünya Savaşı sırasında orduda görev almıştı. (Amerikanın sesi)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *