City of London Başkanı Charles Bowman Türkiye’de

City of London Başkanı Charles Bowman Türkiye’de

İngiltere’nin finans merkezi “City of London”ın Belediye Başkanı Bowman, İngiltere ile Türkiye’nin halihazırda çok güçlü ticari ilişkilere sahip olduğunu belirterek, amacının bu alandaki fırsatları yönlendirip geliştirmek olduğunu savundu.

İngiltere’nin finans merkezi “City of London”ın Belediye Başkanı Charles Bowman, iki günlük Türkiye ziyareti bugün başladı. Bowman, “City of London’ın uzun dönemli stratejik ortağı olan Türkiye’yi ziyaret etmeyi geçen yıl göreve geldiğimden bu yana dört gözle bekliyordum.” dedi.

Güneş gazetesinin aktardığına göre, City of London’ın belediye başkanı olarak başlıca sorumluluğunun ülke çapında yaklaşık 2 milyon 300 kişiye istihdam sağlayan finans sektörünün elçiliğini yapmak olduğunu anlatan Bowman, “Sadece Londra, 250’den fazla bankaya ev sahipliği yapıyor. Bu sayı dünyadaki herhangi bir başka finans merkezinin üzerindedir. Bu bakımdan Londra, ülkenin, Avrupa’nın ve dünyanın mücevheri niteliğinde. Ben de bu yetkiyle 30 kadar ülkeyi ziyaret ettim, şimdi Türkiye’ye gidiyor olmaktan dolayı da heyecanlıyım.” diye konuştu.

FIRSATLARI GELİŞTİRELİM

İngiltere ile Türkiye’nin ticaret hacmi için 2017’de konulan 20 milyar dolarlık hedefin yakalandığı ve geçildiğini anlatan Charles Bowman, “Bunu daha da büyütmek için fırsatlar var. Türkiye ziyaretimin bir nedeni de ikili ilişkilerdeki bu fırsatları yönlendirmek, büyütmek ve geliştirmek.” dedi.

Bowman, İngiltere ile Türkiye’nin potansiyel iş birliği alanları arasında inovasyon, finans sistemi dışındaki kesimlerin finans sistemine dahil edilmesi, İslami finans ve varlık yönetimini de sayarak, Türkiye ziyaretinde hükümet yetkilileri, denetleyici ve düzenleyici kurumlar ve ticaret örgütleriyle bir araya geleceğini ifade etti.

YÜZYILLARDIR AYRICALIKLI BÖLGE: CITY OF LONDON

“Lord Mayor” unvanını taşıyan Bowman, yüzyıllar öncesine dayanan bir makamın 690. sahibi olarak Londra’nın “Square Mile” olarak adlandırılan finans bölgesinin liderliği görevini yapıyor.

City of London, belediye başkanlığını Sadık Han’ın yaptığı 32 ilçeden oluşan başkent Londra’nın bünyesinde olmasına rağmen bazı yasal ayrıcalıklara sahip bölge niteliğini yüzyıllardır koruyor.

Kısaca “City” diye de anılan bölge, Londra’nın yaklaşık 2000 yıl önce Roma İmparatorluğu tarafından ilk kurulduğu alanda yer alıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *