Göçmenlere izin çıktı, 5 ülke 50’şer kişi alacak

Göçmenlere izin çıktı, 5 ülke 50’şer kişi alacak

Malta ile İtalya’nın liman açmayı reddetmesi üzerine tüm haftasonunu denizde geçiren 450 göçmenin İtalya’nın Sicilya adasına girişine izin çıktı.

BBC Roma muhabiri Övgü Pınar’ın aktardığı habere göre, İtalyan hükümetinin göçmenlerin AB ülkelerine dağıtılması talebine bazı ülkelerden olumlu yanıt gelince Roma yönetimi, göçmenleri taşıyan teknelerin Sicilya’nın Pozzallo Limanı’na demirlemesine izin verdi.

Bir balıkçı teknesiyle Libya’dan yola çıkan 450 kadar göçmen, geçen Cumartesi günü İtalyan Mali Polisi ve AB’nin Frontex misyonuna ait iki gemiye nakledilmişti.

Ancak İtalya ve Malta yönetimlerinin sorumluluğu birbirlerine atmaları nedeniyle iki gemideki yüzlerce kişi tüm haftasonunu bir liman açılmasını bekleyerek denizde geçirmişti. Yalnızca acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyan 57 kadın ve çocuğun karaya çıkmasına izin verilmişti.

5 ülke 50’şer göçmen alacak

İtalyan hükümeti, Kuzey Afrika kıyılarından kalkan göçmen teknelerinin Avrupa’ya girişte ilk durak olarak İtalya’yı kullanması nedeniyle “göç krizinin” yükünü büyük ölçüde İtalya’nın taşıdığını, Avrupalı müttefiklerinin kendilerini yalnız bıraktığını savunuyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *