Avrupa Parlamentosu’ndan İsrail’e abluka kaldırılsın çağrısı

Avrupa Parlamentosu’ndan İsrail’e abluka kaldırılsın çağrısı

İşgal güçlerinin barışçıl gösterilere ateş açmasını kınayan ​Avrupa Parlamentosu ablukanın derhal kaldırılması çağrısında bulundu

Avrupa Parlamentosu, Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın derhal ve şartsız olalar kaldırılmasını isteyerek, işgal güçlerinin üç haftadır Filistinli göstericileri Gazze Şeridi sınırında katletmesini kınadı.

Avrupa Parlamentosu’nun bugün (19 Nisan Perşembe) yapılan oturumunda, Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde barışçıl göstericilerin işgal güçlerince öldürülmesi konusunda bağımsız bir soruşturma yürütülmesi çağrısı 30 oya karşılık 527 oyla kabul edildi.

Avrupa Parlamentosu tarafından kabul edilen kararda, ifade özgürlüğü kapsamında Filistinlilerin barışçıl gösteriler düzenleme hakkı olduğuna dikkat çekildi.

Taraflara sükûnet çağrısında bulunan Avrupa Parlamentosu, önceliğin yeni bir şiddet dalgasını ve daha çok can kaybı olmasını önlemeye verilmesi gerektiğini söyledi.

Avrupa Parlamentosu, Birleşmiş Milletler’in Gazze Şeridi’nin 2020 yılında yaşanılamayacak bölge olacağı uyarısında bulunan raporlarının endişe verici olduğunu ifade etti.

BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’nın bölgedeki 1,3 milyon Filistinli mülteciye gıda, eğitim, sağlık ve benzeri hizmetler verdiğini belirten Avrupa Parlamentosu, UNRWA’nın çalışmalarına övgüde bulundu.

Kararda ayrıca Avrupa Birliği’nin nihai hedefinin 1967 sınırlarında ve Kudüs’ün her iki devlet için de başkent olacağı iki devletli çözümün gerçekleşmesi olduğu belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *