Vatan Partisi, HDP’nin kapatılması için Yargıtay’a başvuruda bulundu

Vatan Partisi, HDP’nin kapatılması için Yargıtay’a başvuruda bulundu

Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem ile birlikte bir parti heyeti HDP’nin kapatılması talebini içeren dilekçeyi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na sundu

Vatan Partisi Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem, partisinin HDP ile ilgili kapatma davası başvurusunu Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na sundu. Senem’e Vatan Partisi Merkez Denetim Kurulu üyesi Bülent Esinoğlu ve Vatan Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Yusuf Tuncer de katıldı.

Senem, başvuru öncesi Yargıtay önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

HDP Kongresinde Afrin Hakeratı’nı eleştiren PKK/PYD terör örgütü öven, Mehmetçiğe sıkılan kurşunları öven açıklamalar yaptılar. Ayrıca bölücü örgütün başı Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı duvarlara yansıtıldı. Bu görüntüler nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma açtı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kişisel sorumluluklarla ilgili yaptığı soruşturma elbette önemlidir ama yeterli değildir. Türkiye siyasi hayatında, Türk devletinin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne karşı duran, onu arkadan hançerleyen, Türkiye düşmanlarıyla beraber olan bir siyasi parti meşru değildir, kapatılması gerekir. Bunu yapacak olan, kapatma davası açacak olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığıdır. Daha önce bu partinin özerklik çıkışı üzerine suç duyurusunda bulunmuş ve kapatılmasını istemiştik. Henüz dava açılmadı. Bu son girişim çizmeyi aşmıştır. Türkiye’nin bütünlüğüne karşı faaliyette olan bir partinin meşruluğu yoktur, kapatılması gerekir. Yargıtay’ı görevini yapmaya çağırıyoruz. Anayasa Mahkemesine açılacak bir dava ile bu parti kapatılmalıdır. Bu partinin mecliste vekillerinin olması da doğru değildir. Türkiye’nin yürüttüğü mücadeleye zarar vermektedir. Bu mücadele sadece şehitler vererek sürdürülemez. Devletin adli kurumları da görevini yapmalıdır.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *