Yüzlerce sahte Kripto Para Uygulaması indirilebilir durumda

Yüzlerce sahte Kripto Para Uygulaması indirilebilir durumda

20 uygulama mağazasında 661 adet, kara listeye alınmış kripto para uygulaması bulundu.

CNBC‘den gelen rapora göre, Apple ve Google uygulama mağazaları, yüzlerce sahte kripto para uygulamasını meşru olanlar arasında gizliyorlar.

Siber güvenlik şirketi RiskIQ, 18.000‘in üzerinde uygulamayı kontrol etti. Apple App Store ve Google Play de dahil olmak üzere 20 uygulama mağazasında 661 adet, kara listede bulunan kripto para uygulaması bulunduğunu bildirdi.

Rapora göre uygulamalarda genellikle “Bitcoin Borsası”, “Bitcoin Cüzdanı”ve “Kripto Para” gibi kilit kelimeler mevcut. Bu durum da endüstrinin popülaritesinden yararlanılarak mağdurların ilgisini çekiyor.

RiskIQ Başkan Yardımcısı Fabian Libeau,

“Dünyadaki tehdit aktörlerinin kanunsuz bir dijital dünyada yer alan ve zaten düşmanca olan bir para biriminden istifade ettiğini görüyoruz. Kullanıcılar, para veya kişisel verileri vermeden önce, kullanmayı düşündükleri borsa ve cüzdan uygulamalarıyla ilgili kapsamlı araştırma yapmalıdır. Kullanıcı, geliştiricinin adını, kullanıcı yorumlarını ve uygulama indirme sayısını kontrol ederek uygulamanın güvenilirliğini ölçebilir ve seçimlerinden daha emin olabilir.”

Aralık ayında My Ether Wallet gibi davranan sahte bir uygulama, Applemağazasındaki en popüler uygulamalar arasına girmişti. My Ether Wallet, Ethereum cüzdan üretmek için kullanılan açık kaynaklı bir uygulama. Gerçek uygulamayı indirmek ücretsiz ancak sahte olan uygulama $4.99 gibi bir fiyata sahipti. Bu fiyat, sahte uygulamanın mağazada üçüncü en popüler uygulamaolmasına engel olmadı.

Henüz geçtiğimiz gün, Google Play‘de başka bir sahte uygulama ortaya çıktı.

Bir güvenlik şirketi olan Lookout 20 Aralık‘ta, Google Store‘daki üç sahte Bitcoin uygulamasının kaldırılmadan önce yaklaşık 20.000 kez indirildiğini bildirdi (Kaynak: Finance Magnates)

KOIN BÜLTENİ

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *