Hulki Cevizoğlu: Ben, Kanal İstanbul’a evet diyen bir Atatürkçüyüm

Hulki Cevizoğlu: Ben, Kanal İstanbul’a evet diyen bir Atatürkçüyüm

CNN Türk’te Akıl Çemberi programına katılan gazeteci yazar ve tv programcısı Hulki Cevizoğlu, Kanal İstanbul projesini savundu.

Hulki Cevizoğlu, katıldığı programda Kanal İstanbul’a ilişkin açıklamasında, “Ben Kanal İstanbul’a evet diyen bir Atatürkçüyüm” sözleri ile projeye desteklediğini açıkladı.

16 Nisan’da ekranlara gelen programda “Ben Kanal İstanbul’a evet diyen bir Atatürkçüyüm” diyen Cevizoğlu, “Bunu benim gibi birisinin söylemesi çok önemli. Kanal İstanbul tartışmasını başka noktalara getirerek, arkalarına Atatürkçüleri alarak muhalefet yapma döneminin bitmesi gerekiyor.” ifadesini kullandı.

“Kızanlar olacaktır” vurgusunda bulunan Cevizoğlu, “Atatürkçü geçinen partiler de Kanal İstanbul üzerinden sahte söylemlerle rant peşinde koşmayacaktır” dedi.

Tartışma sosyal medyada devam etti

Cevizoğlu, sözlerine gelen tepkiler üzerine, Twitter hesabından verdiği yanıtta şöyle dedi:

“Az da olsa Atatürk’çüler içinde bazı bağnazların çıkması, benim Atatürk kitaplarımı hiç okumadıklarını gösteriyor. Atatürk’ü tanıyıp bilmeden Atatürkçü olunmaz, TARİHSEL RANTİYECİ olunur. Herkesi ATATÜRK’Ü BİLMEYE DAVET EDİYORUM. Ne tuhaf, Montrö ve Kanal İstanbul hakkındaki görüş ve düşüncelerimi bazıları 5 gün sonra idrak edip eleştiriyor. Ekmelettin’in adaylığına karşı çıktığımda linç etmeye kalkanlar da 2 yıl sonra kutlamışlardı.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *