Erdoğan: ‘Siyasetçinin görevi gerçekleri söylemektir’

Erdoğan: ‘Siyasetçinin görevi gerçekleri söylemektir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği ödül töreninde yaptığı konuşmada, gazeteciler gibi siyasetçinin de en büyük sermayesinin, doğruluk ve dürüstlük olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Türkiye ne basın hürriyetinden ne de millî güvenliğinden taviz verebilir. Bunun için özgürlük, güvenlik dengesini sağlamak suretiyle yolumuza devam etmek mecburiyetindeyiz. Uzun yıllar medyamıza hâkim olan vesayetçi tonun artık değişmesi gerekiyor. Türk medyasının, milleti ile daha barışık bir düzlemi yakalaması önemlidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dünyanın hemen her ülkesinde yaşanabilecek sıkıntılar, abartılarak manşetlere taşınırken Türkiye’nin başarıları kasıtlı bir şekilde görülmüyor. Söz konusu milletimiz olunca bağımsızlığın yerini yandaşlık, doğrunun yerini çarpıtma, tarafsızlığın yerini ise önyargılar alıyor.” dedi.

‘Gazeteci ve siyasetçilerin en büyük sermayesi doğruluk ve dürüstlük’

Türkiye’deki kimi medya kuruluşlarının da manşetleriyle bu değirmene su taşıdığına dikkat çeken Erdoğan, “Buradan şu hususun altını özellikle çizmek istiyorum, gerçeği bilmek, doğru bilgiye ulaşmak, her insanın en tabii hakkıdır. Gazetecilik hakikati ortaya çıkarmak mücadelesi ise siyasetçinin görevi de gerçekleri söylemektir” şeklinde konuştu.

Gazeteciler gibi siyasetçinin de en büyük sermayesinin, doğruluk ve dürüstlük olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, itibarını ve inandırıcılığını yitirmiş bir medyanın ne topluma ne takipçilerine ne de insanlığa katkısının olabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı şekilde milletiyle samimi bağ kuramayan bir siyasetçinin de millete ve memlekete hayrının dokunmayacağını ancak kendilerinin radyo ve televizyon camiasının mensuplarıyla neredeyse 40 yıldır iç içe olduklarını hatırlattı.

‘Şartlar ne olursa olsun doğruyu söyledik’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırk yılı aşan siyasi hayatı boyunca, şartlar ne olursa olsun millete daima doğruları konuştuklarını ve doğruları anlattıklarını söyledi, “Derviş’in fikri neyse zikri de odur” inancıyla kalbinde ne varsa, zihninden ne geçiyorsa, dilinin de onu söylediğini ifade etti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *