Avrupa temsilcisi, Cumhurbaşkanı Şara’yı ziyaret etti

Avrupa temsilcisi, Cumhurbaşkanı Şara’yı ziyaret etti

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas ve beraberindeki heyetin ziyaretinde Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed El-Şara, makam koltuğu yerine Temsilcinin karşısındaki koltuğu tercih etti.

Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Esad Hasan El-Şeybani’nin de hazır bulunduğu Halk Sarayı’ndaki görüşmede, Suriye ile AB arasındaki ilişkiler ve bu ilişkilerin geliştirilme yolları ele alındı.

SANA’nın aktardığına göre, görüşmede bölgedeki son gelişmeler değerlendirilirken, Suriye‘de istikrarın desteklenmesi, yeniden imar ve kalkınma süreçlerine katkı sağlayacak işbirliği alanlarının genişletilmesi konuları görüşüldü.

Cumhurbaşkanı El-Şara, Suriye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun 81. Oturumu marjında da Amerikalı, Avrupalı, Asyalı ve Arap yetkililerle bir araya gelmişti.

El-Şara, söz konusu görüşmelerde ikili ilişkiler, ekonomik ve güvenlik alanındaki işbirliği ile bölgesel meseleleri ele almıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *