Bakanlıktan Mücahit Birinci için soruşturma izni

Bakanlıktan Mücahit Birinci için soruşturma izni

“İBB davası borsası” kurduğu iddiaları arasında, AKP MKYK üyesi iken adı geçen ve bunun üzerine istifa eden avukat Mücahit Birinci hakkında Adalet Bakanlığı soruşturma izni verdi.

Soruşturmanın merkezinde, halen cezaevinde bulunan iş insanı Murat Kapki’nin ifadeleri yer alıyor. Daha önce üç kez “etkin pişmanlık” kapsamında ifade veren Kapki, Birinci’nin kendisini cezaevinde ziyaret ederek “itirafçı olması” yönünde baskı yaptığını öne sürdü. Kapki, Birinci’nin bu süreç karşılığında 2 milyon dolar talep ettiğini iddia etti.

Kapki, savcılığa verdiği ifadesinde, Birinci’nin yanında getirdiği yazılı bir metni kendisine okutmaya çalıştığını, metindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyerek imzalamayı reddettiğini anlattı. Görüşmenin sonunda tahliye olup olamayacağını sorduğunu, Birinci’nin ise “Senin tercihin” diyerek yanından ayrıldığını aktardı.

Bu gelişmeler üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Birinci hakkında işlem yapılabilmesi için Adalet Bakanlığı’na yazı gönderdi. Bakanlık da Avukatlık Kanunu’nun 58/1 maddesi kapsamında soruşturma izni verdi.

İddiada adı geçen avukat Mücahit Birinci, AK Parti üyeliğinden istifa etmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *