RTÜK, magazin programlarını istemiyor mu?

RTÜK, magazin programlarını istemiyor mu?

Türkiye’nin ahlaki değerlerini en çok yıpratan programlardan biri olan magazin yayınlarına, radyo ve televizyonları denetlemekle görevli kurul olan RTÜK acaba karşı mı?

Bu soru, Star tv’nin bir programı yayından kaldırması üzerine gündeme gelmiş. Milliyet gazetesi televizyon yazarı Sina Koloğlu, magazin dünyasının tanınmış isimlerinden Onur Akay’ın, internet sitesinde “RTÜK tarafından büyük kanallara yazı gönderildiğini ve hafta içi sabah kuşağında yer alan magazin programlarının yayından kaldırılmasının istendiği bilgisine ulaştım.” diye yazdığını söylüyor.

Koloğlu, Milliyet’teki köşesinde, bunun üzerine kendisinin de bir araştırma yaptığını ve konunun Star TV’de geçtiğimiz sezon yayınlanan ‘Duymayan Kalmasın’ isimli programıyla ilgili olduğunu, Kanal’ın bu programın yayınını bitirdiğini, haberin doğru olduğunu belirtiyor.

Kritik soru

Sina Koloğlu şöyle devam ediyor:

“RTÜK, bu tarz programları istemiyor mu?” diye sordum, “Böyle bir yazı yazılması mümkün değil. RTÜK böyle bir yazı yazamaz” yanıtını aldım.

Bir ufak örnek…

Teve2, sabah kuşağında magazin programıyla yeni sezona başlıyor. Yani RTÜK’ün böyle bir karar almayacağı bu örnekten de anlaşılıyor.

Peki Star TV’de neler oluyor? Star TV cephesinden, kendilerine RTÜK’ten böyle bir yazı gelmediğini öğrendim. Magazin programı yapmama kararı almışlar. Peki yerine ne gelecek? “Kadın kuşak programı üzerinde çalışıyoruz” dediler.

Tüm ulusal kanallarda

Tv kanalları tarafından magazin programları bir gereklilikmiş gibi görülüp yansıtılırken, hafta sonu da dahil olmak üzere her gün yayınlanıyor.

Anlaşılan, Türkiye’nin yeni döneminde de Türk halkı, ‘magazin’ yayınlarına eskisi gibi maruz kalmaya devam edecek.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *