Dergimizin Mayıs sayısı, Türkiye’nin ana gündemi haline gelen seçim konusuna yer verdiği kapağında manşet olarak “Neyi seçiyoruz ya da seçebiliyor muyuz?” sorusu yer alıyor.
Uzun bir zamandır Türkiye gündemini meşgul eden seçimler İktibas’ın yeni sayısının da yorum konusunu teşkil etti. Yorum sayfalarında, Türkiye’deki seçimlerin seçmen açısından, istediği liderin yahut partinin ülke yönetimine gelmesinden ziyade, istemediği parti ya da liderin gitmesi stratejisi üzerinden yapıldığı vurgulanırken, sistemin kendisini sorgulamak yerine, partiler merkeze alınarak bir eleştiri yapıldığına dikkat çekiliyor. Eleştirinin sistem üzerinden yapılması gerektiği hatırlatılan yorumda buna ilişkin üç soru öne çıkarılıyor; mevcut sistemin kaynağı nedir, mevcut siyaset bizleri nereye götürmektedir ve bu siyasetin bizi bir yere götürürken kullandığı argümanlar nelerdir?
Dergide makalesi bulunan isimler Atasoy Müftüoğlu “Yeni Bilinç ve Umut Alanları Keşfetmek”, Mehmed Durmuş “Seçimin Farkı Nerede?”, Mustafa Bozacıoğlu “Tekrarsız Seçim”, Şükrü Hüseyinoğlu “Zor Bir Sınav Alanı: İktidar Ahlakı” ve Yakup Döğer “Dünyevi Bir Din Olarak Kemalizm’in İnşası” başlıklı yazıları ile okurlarına sesleniyor.
Derginin sanat edebiyat sayfalarında ise Bünyamin Zeran “Hayal ile Kurgu Arasında”, İbrahim Eryiğit “Oruç Rubaileri”, Cevat Akkanat “Mistik Şairler Şaşkın” ve “Z’sine Gelmişiz” ile Mehmet Akif Coşkun “Çocuktuk İşte” isimli şiir ve denemelerine yer veriliyor.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *