Times of Israel’in haberine göre, oy sayımı Çarşamba günü devam ederken, katil Netanyahu’nun bloğunun 120 üyeli Knesset’te 57 sandalye kazanacağı, bu sayının hükümet çoğunluğu için gereken sandalye sayısından dört eksik olduğu tahmin ediliyor.
Gazetenin Merkezi Seçim Komitesi’ne atıfta bulunarak verdiği habere göre, oyların %41,9’u sayıldıktan sonra, Gadi Eisenkot liderliğindeki muhalefet bloğunun 47 sandalye kazanması beklenirken, çoğunluğu Arap olan Ortak Liste ve Ra’am partilerinin de kalan 16 sandalyeyi kazanması öngörülüyor.
İki büyük bloktan hiçbiri, parlamentoda çoğunluk için gerekli olan 61 sandalyeyi elde edemeyecek gibi görünüyordu.
Arap partileri, hükümetin kurulmasında belirleyici bir rol oynayabilir; zira toplam 16 sandalyeleri, Eisenkot’un bloğuna destek vermeleri halinde 63 sandalyelik bir çoğunluk sağlayacaktır.
Partiler arasında ise Netanyahu’nun Likud partisi tahmini 28 sandalye ile önde gelirken, Eisenkot’un Yaşar partisi 21 sandalye ile ikinci sırada yer aldı.
Çoğunluğu Arap olan Ortak Liste’nin 12 sandalye kazanması beklenirken, onu 11 sandalyeyle Birlikte Partisi takip ediyor.
Birleşik Tevrat Yahudiliği ve Yisrael Beiteinu’nun her birinin sekiz sandalye kazanması bekleniyordu.
Demokratlar, Dini Siyonizm-Zehut ittifakı, Otzma Yehudit ve Şas partilerinin her birinin yedişer sandalye kazanması beklenirken, Ra’am’ın dört sandalye alacağı tahmin ediliyordu.
Rakamlar geçici niteliktedir ve sayım devam ettikçe değişebilir.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *