Tesnim’in San’a muhabiri, Suudi Arabistan’ın savaşı sona erdirmek amacıyla Maskat’taki Yemen müzakere heyetine gizli bir mesaj ilettiğini bildirdi.
Tesnim Haber Ajansı San’a muhabirinin Maskat’taki Yemen müzakere heyetine yakın kaynaklardan aktardığı habere göre; Ensarullah’ın Yemen’deki Suudi ordusu ve yanlısı güçlerin mevzilerine yönelik etkili darbelerinin ardından Riyad yönetimi, Yemen müzakere heyetine gizli bir mesaj gönderdi.
Riyad söz konusu mesajda, çatışmalara son vermek ve 2022 San’a-Riyad anlaşmasına geri dönmek istediğini belirterek bu talebini Yemen heyetine iletti.
Söz konusu kaynaklara göre bu talep, Ensarullah yetkilileri tarafından reddedildi.
Maskat’taki Yemen müzakere heyetine yakın kaynaklar şu ifadeleri kullandı:
“San’a yönetimi, Riyad’ın son dönemdeki hasmane tutumundan geri adım attığını bildiren mesajı almasının ardından; başta ablukanın kaldırılması, savaş tazminatının ödenmesi ve Suudi Arabistan’ın Yemen’in iç işlerine müdahalesine son verilmesi olmak üzere Yemen halkının çıkarlarını güvence altına alacak ciddi ve somut garantiler talep ettiğini vurguladı.”













Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *