NATO, Türk hava sahasına giren 3. füzeyi imha etti

NATO, Türk hava sahasına giren 3. füzeyi imha etti

Milli Savunma Bakanlığı, X hesabından yaptığı hem Türkçe hem İngilizce açıklamada, Türk hava sahasına giren bir balistik mühimmatın Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Açıklamada, her türlü tehdide karşı gerekli tüm tedbirler kararlılıkla alınmaktadır denildi.

MSB’nin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI
BASIN AÇIKLAMASI

ETKİSİZ HÂLE GETİRİLEN BALİSTİK MÜHİMMAT İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

İran’dan ateşlenip Türk hava sahasına giren bir balistik mühimmat Doğu Akdeniz’de konuşlu NATO hava ve füze savunma unsurları tarafından etkisiz hâle getirilmiştir.

Ülkemizin topraklarına ve hava sahasına yönelen her türlü tehdide karşı gerekli tüm tedbirler kararlılıkla ve tereddütsüz bir şekilde alınmakta, olayın bütün boyutlarıyla aydınlatılması için ilgili ülkeyle görüşülmektedir.

Milli güvenliğimiz öncelenerek bölgedeki tüm gelişmeler dikkatle takip edilmekte ve değerlendirilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

MSB: İran’dan Türkiye’ye yönelen füzeyi NATO imha etti

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *