Suriye Arap Ordusu Operasyonlar Heyeti, Halep’te Şeyh Maksud, Eşrefiye ve Beni Zeyd mahallelerinde bugün saat 13:30’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Beyaz Baretler (White Helmets) görevlileri de halka yardımda bulunuyor.
Suriye Arap Ordusu Operasyonlar Heyeti SANA’ya yaptığı açıklamada, “sivil halkımıza, SDG örgütüne ait tüm bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulunuyoruz.” dedi.
Heyet ayrıca, “ordu, Halep’te Eşrefiye, Şeyh Maksud ve Beni Zeyd mahallelerindeki SDG örgütüne yönelik yoğun operasyonlara saat 13:30’dan itibaren başlayacak.” diye ekledi.
Halep Valiliği, Suriye Arap Ordusu ile koordinasyon içinde, Şeyh Maksud, Eşrefiye ve Beni Zeid mahallelerinden ayrılmak isteyen sakinlerin güvenliğini sağlamak amacıyla El-Avarid ve El-Zuhur insani yardım koridorlarının sabah 10:00 ile öğleden sonra 13:00 saatleri arasında yeniden açıldığını duyurdu.
Suriye Arap Ordusu Operasyonlar Heyeti, Halep Valiliği tarafından açılan koridorlar üzerinden Şeyh Maksud, Eşrefiye ve Beni Zeyd mahallelerinden ayrılmak isteyen sivilleri hedef almamaları konusunda SDG örgütünü uyardı.














Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *