Barrack: F-35 istiyorsan S-400’ü kullanmayacaksın ve bulundurmayacaksın

Barrack: F-35 istiyorsan S-400’ü kullanmayacaksın ve bulundurmayacaksın

Amerikan büyükelçisi Barrack, Türkiye’nin F-35 ve ABD’nin S-400 talebine ilişkin olarak X hesabından bir mesaj yayınladı. Eğer F35 istiyorsa Türkiye’nin S-400’leri işletmemesi ve bulundurmaması gerektiğini duyurdu.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, gece yarısı paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

“ABD, Türkiye ile F-35 programına yeniden katılma isteği ve Rus yapımı S-400 hava savunma sistemine sahip olma konusunda görüşmeler sürdürüyor. ABD yasalarında belirtildiği üzere, Türkiye’nin F-35 programına geri dönebilmesi için artık S-400 sistemini işletmemesi veya bulundurmaması gerekiyor. Başkan Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki olumlu ilişki, yeni bir iş birliği ortamı yaratmış ve bu konuda yaklaşık on yıldır yaptığımız en verimli görüşmelere yol açmıştır. Umuyoruz ki bu görüşmeler, önümüzdeki aylarda hem ABD’nin hem de Türkiye’nin güvenlik gereksinimlerini karşılayan bir atılımla sonuçlanacaktır.”

Mesajın orijinal metni ise şöyle:

“The United States is in ongoing discussions with Türkiye regarding their desire to rejoin the F-35 program and their possession of the Russian-made S-400 air defense system. As laid out in U.S. law, Turkiye must no longer operate nor possess the S-400 system to return to the F-35 program. The positive relationship between President Trump and President Erdogan has created a new atmosphere of cooperation, which has led to the most fruitful conversations we have had on this topic in nearly a decade. Our hope is that these talks will yield a breakthrough in the coming months that meets both the security requirements of the United States and Türkiye.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *