Hamas, siyonist oluşumun, Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve bölge ülkelerine yönelik saldırgan tutumunun yayılmacı politikasının bir tezahürü olduğunu belirtti.
Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye ve bölge ülkelerine yönelik saldırılarının, “Siyonist oluşumun Arap ve İslam ülkeleri için oluşturduğu tehlikeyi teyit ettiği” vurgulandı.
Açıklamada, “Siyonistlerin Yemen, Suriye ve Lübnan’a yönelik saldırıları ile Gazze’deki halkımıza yönelik devam eden saldırganlığı, özellikle Başbakan Binyamin Netanyahu’nun açıkladığı tutumlar ve Arap topraklarında Büyük İsrail projesini benimsemesi ışığında, onun terörist, yayılmacı doğasını ortaya koymaktadır.” ifadeleri kullanıldı.
Uluslararası topluma, Birleşmiş Milletlere, tüm Arap ve İslam ülkelerine “İsrail’in Filistin halkına, Arap ve İslam halklarına yönelik suç teşkil eden ihlallerini durdurma konusunda sorumluluklarını üstlenme” çağrısında bulunuldu.













Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *