Kızıldeniz’de Amerikan uçağı “yanlışlıkla” vuruldu

Kızıldeniz’de Amerikan uçağı “yanlışlıkla” vuruldu

Pentagon, Kızıldeniz’de Amerikan savaş uçaklarından birini “yanlışlıkla” düşürdüğünü, uçaktaki iki pilotun da fırlatma koltuğu sistemiyle kurtulduğunu bildirdi.

NBC News’ün haberine göre, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) olaya ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, Kızıldeniz’de “USS Harry S. Truman” uçak gemisinde operasyon yürütülürken “USS Gettysburg” kruvazöründen “F/A-18” savaş uçağına “yanlışlıkla ateş açıldığı” ifade edildi.

Uçaktaki iki pilotun fırlatma koltuğu sistemiyle kurtulduğu ancak tahliye sırasında birinin hafif yaralandığı aktarılan açıklamada, olayın “dost ateşi vakası” olarak değerlendirildiği kaydedildi.

Açıklamada, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtildi.

CENTCOM’un X hesabından yapılan açıklamada, Yemen’de Husilere ait bir füze deposu ile komuta ve kontrol merkezine yönelik hava saldırısı düzenlendiği bildirilmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *