Lübnan’dan İsrail’e 55 füze atıldı, bir tank imha edildi

Lübnan’dan İsrail’e 55 füze atıldı, bir tank imha edildi

Lübnan Hizbullahı, siyonist rejimin 55 füze ile vurulduğunu, 282. Topçu ve Hassas Füze Tugayı’nın karargahı ile söz konusu tugayın silah ve acil durum depolarını hedef aldığını belirtti.

İsrail işgal rejimi medyası, cumartesi sabahı işgal altındaki Filistin’in kuzeyinde alarm sirenlerinin çaldığını belirterek, bilinmeyen bir cismin Celile hava sahasına girerek rejimin hava savunmasını etkinleştirdiğini  belirtti.

İsrail işgal rejimi ordusunun sözcüsü, işgal altındaki topraklara Lübnan tarafından giren Batı Celile’deki Gornot bölgesinde uçan bir cismin yakalandığını iddia etti.

Lübnan’ın el-Meyadin haber kanalı da Lübnan’ın güneyinden işgal altındaki Filistin’in kuzeyindeki Yukarı Celile bölgesine bir füze saldırısı düzenlendiğini belirtti. İbranice yayın yapan medya da bu haberi doğruladı ve işgal altındaki bölgelere çok sayıda roketin isabet ettiğini bildirdi.

Bir saat sonra Siyonist rejimin ordusunun sözcüsü, işgal altındaki Filistin’in kuzeyine yapılan füze saldırısını doğrulayarak, son saatlerde Lübnan’ın güneyinden işgal altındaki Filistin’in kuzeyindeki Yukarı Celile bölgesine en az 55 füzenin ateşlendiğini itiraf etti.

Hizbullah İsrail’in topçu ve füze karargahını hedef aldı

Lübnan Hizbullahı, Cumartesi günü, onlarca Katyuşa roketiyle Tiberya Gölü’nün kuzeybatısında yer alan Yiftah Elifeet’te bulunan 282. Topçu ve Hassas Füze Tugayı’nın karargahı ile söz konusu tugayın silah ve acil durum depolarını hedef aldığını belirtti.

Bu operasyon, Gazze Şeridi’ndeki kararlı Filistin milletini ve onun cesur ve onurlu direnişini desteklemek ayrıca Siyonist rejimin Lübnan’ın güneyindeki köylerine, özellikle de Kefrman kasabasına yönelik işgaline yanıt olarak gerçekleştirildi.

Bu direniş hareketi bu sabah erken saatlerde kuzey Filistin’de bir İsrail ordusu tankını imha edildiğini duyurdu.

Hizbullah’ın açıklamasında, bu hareketin, Filistin halkını ve Gazze’deki direnişi desteklemek ve İsrail düşmanının el-Ahmediye kasabası başta olmak üzere güneydeki köylere ve konutlara yönelik saldırılarına yanıt olarak Ruveysat el-Alem Zibidin yolundaki bir Merkava tankını güdümlü füzeyle hedef aldığını ve başarıyla yok ettiğini belitti.

(Tesnim)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *