İktibas’ın yeni sayısı Bangladeş gündemi ile çıktı

İktibas’ın yeni sayısı Bangladeş gündemi ile çıktı

İktibas Dergisi 549. sayısı ile okurları ile buluşurken, derginin kapağında Bangladeş’in devrik despot başbakanı Hasina Vecid ile Amerikan patentli yeni başbakanı/başdanışmanı Muhammed Yunus yer aldı.

Son iki senedir sokak hareketlerinin yoğunlaştığı Bangladeş ciddi bir yönetim krizi yaşarken, Gazze’de yaşanan vahşet nedeniyle ikinci planda kalıyordu. Gözlerden ırak olmaması gereken ümmetin önemli coğrafyası Bangladeş’te 15 yıldır yerinden oynatılmayan despot liderin Ağustos başında bir anda devrilip gitmesi ile yüreklere su serpilmişti. Devrik başbakanın yerine 1 gün içinde yapılan atamayla batı patentli bir bankacının Müslümanlara başbakan olarak dayatılması, aynı hızda bir hüsran yaşanmasına neden oldu. İktibas’ın yorum sayfalarında, Bangladeş’i bugüne getiren süreç ile bundan sonraki süreçte muhtemel gelişmeler ele alındı.

Dergide ayrıca Atasoy Müftüoğlu, Mehmed Durmuş, Mustafa Bozacıoğlu ve Yakup Döğer birbirinden farklı konularda görüşlerini okurlarıyla paylaşıyor. Sanat Edebiyat sayfalarında Mehmet Akif Coşkun’un çalışması yanında, seçme yazılardan oluşan oldukça zengin bir iktibas bölümü de dergide sunuluyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *