Arıboğan: Olay özünde bir “savaş” ilanıdır ve bu kadarla kalmayacaktır

Arıboğan: Olay özünde bir “savaş” ilanıdır ve bu kadarla kalmayacaktır

Fransa’da Hz. İsa üzerinden düzenlenen şeytani gösteriye ilişkin olarak Prof. Deniz Ülke Arıboğan, bunun özünde bir savaş ilanı olduğunu belirtti, “Konumuz damardan politika ve kitle psikolojisi; ne sanat, ne LGBT, ne edepsizlik vs. Bir süredir küresel düzeyde yeni bir sosyopolitik inşa süreci ilerliyor.” dedi.

Fransa’nın başkenti Paris’te 2024 Olimpiyat Oyunlarının açılışındaki bir performansta Hz. İsa’nın ve “Son Akşam Yemeği” tablosunun şeytanca tasvir edilmesinin ardından, başta hristiyan kurumları olmak üzere birçok tepki geldi.

Konuya ilişkin olarak, sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, işin boyutunun büyük olduğunu ve bu açılışla sınırlı kalmayacağını vurguladı.

Arıboğan, mesajında şöyle dedi:

“Olimpiyat oyunlarını sadece LGBT gösterisi ya da edepsizlik çerçevesinde ele olarak alıp yorum yapanlar yanılır. Macron “işte bu Fransadır”derken tepki çekmeyi düşünmemiştir diyen de ayrı yanılır.

Bekledikleri tam da budur. Bu özünde “bir savaş ilanıdır”. Bütün dünyayı bu şekilde sallaması operasyonun ne kadar “başarılı” olduğunun göstergesidir. Ben helal olsun deyip düelloyu kabul edenlerdenim.

Kızmaya, öfkelenmeye devam edebiliriz ama bir yandan da olayın mahiyetini anlamaya çalışmak lazım.

Konumuz damardan politika ve kitle psikolojisi; ne sanat, ne LGBT, ne edepsizlik vs. Bir süredir küresel düzeyde yeni bir sosyopolitik inşa süreci ilerliyor. Aile, evlilik, doğurganlık, ahlak vs. gibi konularda fay hatları derinleşiyor. İşin boyutu büyük; olimpiyat açılışı ile kalmayacak.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *