Başkanlıktan çekilen Biden, kovidi de birkaç gün içinde atlattı

Başkanlıktan çekilen Biden, kovidi de birkaç gün içinde atlattı

Başkanlıktan çekilmesi beklendiği sırada Kovid-19’a yakalandığı açıklanan ABD Başkanı Biden’ın, adaylıktan çekildiğini açıklamasının ardından, Kovid-19 semptomlarından da 5 gün içinde, “neredeyse tamamen” kurtulduğu ve durumunun iyi olduğu bildirildi.

Doktoru Kevin O’Connor, Biden’ın sağlık durumuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Beyaz Saray’ın paylaştığı açıklamaya göre, O’Connor, Biden’ın 17 Temmuz’da yakalandığı Kovid-19’un semptomlarından “neredeyse tamamen” kurtulduğunu belirtti.

Virüsle mücadelesinde Biden’a bugün 10. doz Paxlovid ilacının verildiğini kaydeden O’Connor, ABD Başkanı’nın tüm başkanlık görevlerini sürdürdüğünü ve durumunun iyi olduğunu vurguladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, 17 Temmuz’da yaptığı açıklamada, Biden’ın Kovid-19 testinin pozitif çıktığını bildirmişti.

Jean-Pierre, hafif semptomlar gösteren Biden’ın Delaware’deki evinde kendisini izole edeceğini kaydetmişti.

Öte yandan, Amerikan medyasına yansıyan haberlerde, Biden’ın, Washington’da bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşüp görüşmeyeceğinin halen belirsiz olduğu ve Biden’ın izole olması sebebiyle görüşmenin henüz netleşmediği belirtiliyor.

Biden’dan açıklama

Başkanlık yarışından çekilen ve yerine Kamala Harris’i aday gösteren ABD Başkanı Biden, Harris’in Delaware’de düzenlediği seçim toplantısına telefonla katıldı.

Harris’e desteğini yineleyen Biden, burada Orta Doğu ve Gazze’deki son duruma ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Biden, “Gazze’deki savaşı nasıl sona erdirip Orta Doğu’da barışa ulaşabileceğimiz ve tüm esirlerin eve dönmesini nasıl sağlayabileceğimiz konusunda İsrailliler ve Filistinlilerle yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğim.” ifadesini kullandı.

Kovid-19’a yakalandığı için çalışmalarını izole şekilde Delaware’deki evinden sürdüren Biden’ın, Washington’a gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile olası görüşmesinin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinin halen belirsiz olduğuna yönelik haberler, İsrail ve ABD medyasına yansıdı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *