Trump: Biden, hiçbir zaman uygun değildi

Trump: Biden, hiçbir zaman uygun değildi

ABD başkan adayı Donald Trump, “(ABD Başkanı Joe) Biden, başkanlık için aday olmaya hiçbir zaman uygun değildi ve durumu başkanlığa devam etmeye de uygun değil.” açıklamasında bulundu.

Trump: Harris’i yenmek daha kolay

Trump, Biden’ın seçim yarışından çekildiğini duyurmasının ardından Social Truth adlı sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Biden’ın 2020’de “yalanlar ve yalan haberler” sayesinde başkanlığı kazandığını belirten Trump, doktoru ve çevresindekilerin Biden’ın başkan olmayacağını bildiğini ifade etti.

Trump, “Biden hiç Başkan olmamalıydı.” ifadesini kullanarak Biden’ın başkanlığı döneminde ülkenin büyük zarar gördüğünü savundu.

“Biden, başkanlık için aday olmaya hiçbir zaman uygun değildi ve durumu başkanlığa devam etmeye de uygun değil.” ifadesine yer veren Trump, Biden’ın başkanlığının ülkeye verdiği hasarı hızlıca “tamir edeceğini” kaydetti.

Trump yaptığı açıklamada, “O, ülkemiz tarihindeki en kötü başkan. Ülkemiz tarihine açık ara en kötü başkan olarak geçecek. Başkan Yardımcısı Harris’i yenmek Biden’ı yenmekten daha kolay olacak” dedi.

Biden, yardımcısı Kamala Harris’i aday gösterdi

Seçim yarışından çekildiğini açıklayan ABD Başkanı Joe Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi.

Sosyal medya mesajında, 2020 seçimlerinde başkan yardımcısı adayı olarak Kamala Harris’i seçmenin aldığı en iyi karar olduğunu kaydeden Biden, “Bugün de Kamala’ya partimizin adayı olması için tam destek ve onayımı veriyorum.” ifadesini kullandı.

Biden, “Demokratlar, şimdi birlik olma ve (Cumhuriyetçilerin adayı Donald) Trump’ı yenme zamanı.” mesajını verdi.

Harris, Demokrat Parti Ulusal Kongresi’nde delegeler tarafından yeterli oyu alması halinde Demokratların resmi adayı olacak.

Harris’ten yazılı açıklama

Biden’ın açıklaması sonrası, yardımcısı Kamala Harris, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

ABD Başkanı Biden’a liderliği için teşekkürlerini ileten Harris, “Başkan Biden, özverili ve vatansever bir şekilde tüm hayatı boyunca ne yaptıysa onu yapmaya devam ediyor: Amerika’yı ve halkını her şeyden üstün tutuyor.” ifadelerini kullandı.

Harris, Başkan’ın onayı ve desteğini almış olmaktan gurur duyduğunu vurgulayarak, “Adaylığı hak etme ve kazanma niyetindeyim.” ifadelerine yer verdi.

Demokrat Parti ve ülkeyi birleştirmek için elinden gelen tüm çabayı sarf edeceğini belirten Harris, “Donald Trump ve 2025 Projesi’nin aşırıcı gündemini yenmek için gücü dahilinde her şeyi yapacağının” altını çizdi.

Clinton’lar: Harris’i destekliyoruz

Bill Clinton ve eşi Hillary Clinton, yaptıkları yazılı açıklamada, başkanlığı döneminde çok büyük başarılar kaydettiğini belirttikleri Biden’a teşekkür etti.

Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın tekrar başkan seçilme ihtimalinin derin endişe kaynağı olduğunu ifade eden Clinton çifti, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e tam destek verdiklerini bildirdi.

Obama, Harris’e destek vermedi

Eski ABD Başkanı Barack Obama ise yazılı açıklamasında, Biden’ın ABD tarihinin en önemli başkanlarından biri olduğunu belirtti.

Biden’ın yaklaşık 4 yıl boyunca ülkeyi Donald Trump başkanlığından “koruduğu” değerlendirmesinde bulunan Obama, Biden’ın bu seçimde de risklerin farkında olduğunu ifade etti. Açıklamasında açık şekilde Harris’in adaylığına destek vermeyen Obama, “Gelecek günlerde biraz bilinmeyen sularda yüzeceğiz ancak parti liderlerimize güvenim sonsuz.” mesajını verdi.

Cumhuriyetçi Başkan Yardımcısı adayı: Harris de başarısız

ABD’de Cumhuriyetçilerin Başkan Yardımcısı adayı Ohio Senatörü James David Vance, sosyal medya hesabından mesaj paylaştı.

Demokratlar kimi seçerse seçsin “Başkan Trump ve kendisinin Amerika’yı kurtarmaya hazır” olduğunu belirten Vance, “Elinizden geleni ardınıza koymayın.” ifadesini kullandı.

Vance, “Joe Biden, hayatımın en kötü başkanıydı. Kamala Harris de Biden’ın attığı her adımda yanındaydı.” değerlendirmesinde bulundu.

Harris’in son 4 yılda Biden’ın “açık sınır”la beraber diğer kararlarına imza attığını belirten Vance, şöyle devam etti:

“Tüm bu başarısızlıklar Harris’i de kapsıyor. Harris, Biden’ın zihinsel durumu hakkında da neredeyse 4 yıl boyunca bize yalan söyleyerek ülkeyi işini yapamayan bir başkana maruz bıraktı.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *