Kassam, işgal güçlerine kurduğu pusu görüntülerini yayınladı

Kassam, işgal güçlerine kurduğu pusu görüntülerini yayınladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, Gazze kentinin güneyindeki Tel El-Heva Mahallesi’nde işgal güçlerine kurduğu pusuların video görüntülerini yayınladı.

“Sürpriz Pusu” başlığıyla dün (17 Temmuz Çarşamba) görüntüleri yayınlayan El-Kassam Tugayları, Tel El-Heva Mahallesi’ndeki El-Emin Muhammed Kavşağı yakınlarında işgal güçlerini pusuya düşüren mücahitlerin çatışmaların ardından sağ-salim geri döndüklerini açıkladı.

El-Kassam Tugayları’nın yayınladığı videoda medyada daha önce 8 Temmuz’da işgal ordusunun maruz kaldığı dört zor güvenlik olayı olarak bahsedilen pusuların görüntüleri yer aldı.

Videoda işgal güçlerine kurulan beş pusu gösterildi. Birinci pusuda Tel El-Heva Mahallesi’nde işgal güçlerinin geride bıraktığı bir füze patlatıldı. İkinci pusuda ise işgal güçlerine ait bir araç “Şevaz” adlı el yapımı patlayıcıyla hedef alındı.

Videoda gösterilen üçüncü pusuda işgal ordusuna ait birçok askeri cip el yapımı patlayıcılarla hedef alınırken, dördüncü pusuda işgal ordusunun geride bıraktığı bir füze işgal güçlerine ait araçların ve işgal askerlerinin geçişi sırasında patlatıldı. Beşinci pusuda ise işgal ordusuna ait bir araç “El-Yasin 105” roketiyle vuruldu.

Askeri uzman ve stratejist Fayiz Ed-Duri, El-Kassam Tugayları’nın Tel El-Heva Mahallesi’nde gerçekleştirdiği pusunun nitelikli ve sürpriz olduğunu, direnişin gözetleme gücünü gösterdiğini söyledi.

El-Cezire televizyonunda görüntüleri analiz eden Ed-Duri, direniş güçlerinin her geçen gün kendini geliştirdiğinin görüldüğünü söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *