Tel Aviv’in merkezinde, ABD Büyükelçiliği yakınlarına İHA saldırısı

Tel Aviv’in merkezinde, ABD Büyükelçiliği yakınlarına İHA saldırısı

İsrail ordu radyosuna göre Tel Aviv’de patlayan İHA tespit edildi ancak engellenmedi. Bir kişi öldü. Saldırının uzun menzilli bir dron ile yapıldığı, dronun deniz yönünden geldiği ve saatlerce uçtuğu açıklanırken, Yemen’deki Husilere suçlama yapılmadı. Dron saldırısının, saldırıdan çok bir mesaj niteliği taşıdığı düşünülüyor.

Siyonist rejimin başkenti Tel Aviv’in merkezinde ABD Büyükelçiliğine yakın noktada gece saatlerinde güçlü bir patlama oldu. Siyonist acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızından yapılan açıklamaya göre, 50 yaşlarında bir adam isabet eden şarapnel nedeniyle öldü. Sağlık ekipleri, ikisi evinde ikisi de sokakta şarapnel ve patlamanın etkisiyle yaralanan dört kişiye müdahale etti.

Siyonist ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Tel Aviv’deki patlama “bir hava unsuru” nedeniyle meydana geldi ve uyarı sirenleri çalmadı. Saldırıyla ilgili soruşturma açıldığı ve güvenlik birimlerinin bölgede çalıştığı belirtildi. Siyonist hava kuvvetlerinin, İsrail hava sahasını korumak için devriyelerini sıkılaştırdığı ve ordunun vatandaşlara yaptığı güvenlik uyarısında herhangi bir değişiklik olmadığı belirtildi.

Yemen’deki Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tel Aviv’e saldırı düzenlendiğini doğruladı ancak ayrıntıları daha sonra açıklayacaklarını belirtti.

İsrail basınında patlamanın ABD’nin Tel Aviv’deki elçilik binasının çok yakınında meydana geldiğine dikkat çekildi.

İsrail ordu radyosu: İHA tespit edildi ancak engellenmedi

İsrail ordusunun, Tel Aviv’e düzenlenen saldırıdaki insansız hava aracını (İHA) tespit ettiği ancak tehdit olarak algılanmadığı için imha etmediği bildirildi. Radyonun haberine göre İsrail Hava Kuvvetleri, Tel Aviv’e düzenlenen ve bir kişinin öldüğü İHA saldırısı hakkındaki ön soruşturmasını tamamladı.

Hava radar sistemlerinin İHA’yı tespit ettiği ancak “tehdit” olarak sınıflandırmadığı, bu nedenle saldırı sirenlerinin çalmadığı ve İHA’nın imha edilmediği aktarıldı. İsrail Hava Kuvvetlerinin, İHA’nın vurulması gerektiğini, olayın ciddi bir “hata olduğunu” kabul ettiği kaydedildi. Saldırıda kullanılan hava unsurunun “uzun menzilli bir dron olduğu, saatlerce alçak irtifada uçtuğu, deniz yönünden gelerek Tel Aviv’de patladığı” belirtildi.

Saldırıyı Yemen’deki İran destekli Husiler üstlenmesine karşın, İsrail ordu radyosunun buna işaret etmemesi ayrıca dikkat çekti.

ABD’nin ateşkes baskısına Netanyahu zorluk çıkarıyor

Hamas’ın ABD’nin ateşkes talebini kabul ettiğini bildirmesine karşın, siyonist kasap Binyamin Netanyahu süreci uzatmaya ve bombardımanı sürdürmeye çalışıyor. Dün gelen haberlerde, siyonist müzakere heyetinin olası esir takası mutabakatı için Netanyahu’nun dile getirdiği talepleri içeren maddeler üzerinde çalıştığı belirtilmişti.

Siyonist Kanal 12 televizyonunda yayımlanan habere göre siyonist heyeti, Hamas ile dolaylı yürütülen esir takası müzakereleri için arabuluculara yeni maddeler sunacak. Bu doğrultuda ilk olarak metne Netanyahu’nun dile getirdiği “Philadelphia Koridoru” olarak adlandırılan Gazze Şeridi’nin Mısır sınırı ve Refah Sınır Kapısı’ndaki işgalin devam etmesi başta olmak üzere taleplerinin yer aldığı maddeler eklenecek. Ardından yeni taleplerin yer aldığı metin Netanyahu ve kabinesinin onayına sunulacak. Netanyahu ve kabinesi onay verdikten sonra İsrail heyeti müzakerelere yeniden başlayacak ve yeni talepleri arabulucular yoluyla Hamas’a iletecek.

Kanal 12’ye konuşan ve adı açıklanmayan kaynaklar, Netanyahu’nun öne sürdüğü şartların olası esir takası mutabakatını riske attığını savundu. Haberde ayrıca Netanyahu’nun yeni şartlarının, İsrail’in 27 Mayıs’ta esir takası için sunduğu taslak metnin dışına çıkılması anlamı taşıdığı kaydedildi.

Esir takası müzakerelerinin ivme kazandığı geçen haftalarda siyonist kasap Netanyahu, Refah Sınır Kapısı ve Gazze’nin Mısır sınırındaki İsrail işgalinin devam etmesinin olası mutabakatın şartlarından biri olduğunu söylemişti.

İsrail basınında, Netanyahu’nun yeni talepleriyle esir takası müzakerelerini zora soktuğuna dair haberler sıkça yer alırken, 7 Ekim’den bu yana siyonist rejim kadın çoluk çocuk demeden Gazze’yi bombalamaya devam etti. Bugüne kadar 81 bin ton bombanın yağdığı Gazze’de, tespit edilebilen rakamlara göre 39 bin Müslümanın şehid oldu. Öte yandan bu rakamın gerçekte 200 bin kişiye yakın olduğu sanılıyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *