Filistinlilerin sığındığı okul ABD yapımı bombalarla vurulmuş

Filistinlilerin sığındığı okul ABD yapımı bombalarla vurulmuş

ABD ve batı kulübünün himayesindeki İsrail ordusunun Han Yunus’ta Filistinlilerin sığındığı okula düzenlediği, 30 Filistinlinin şehid olduğu, en az 53 kişinin de yaralandığı saldırının ABD yapımı mühimmatla gerçekleştiği bildirildi. Sivilleri hedef alan İsrail’e ABD’den yapılan silah ve mühimmat sevkiyatı bugüne kadar hiç kesintiye uğramadı.

Amerikan CNN kanalının haberine göre, saldırının yaşandığı yerden alınan görüntülerde, ABD yapımı GBU-39 küçük çaplı bombanın kalıntılarının açıkça görüldüğü belirtildi.

Haberde, siyonist rejimin Gazze’de son aylardaki iki saldırısında da GBU-39 küçük çaplı bomba kalıntılarının tespit edildiğine dikkat çekildi.

CNN’in 6 Haziran tarihli haberinde, siyonistlerin Gazze’de Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait okula düzenlediği saldırıda ABD yapımı en az iki GBU-39 küçük çaplı bomba kullandığı belirtilmişti.

İşgal ordusunun, söz konusu saldırısında 14’ü çocuk, 9’u kadın 40 kişi hayatını kaybetmişti.

İşgalci İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279’u kadın olmak üzere 38 bin 295 Filistinli şehid oldu, 88 bin 241 kişi yaralandı.

Gazze’nin her köşesi saldırı altında

Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal dün yaptığı yazılı açıklamada, Gazze’ye karadan giren işgalci İsrail ordu güçlerinin binaları yıktığını belirtti. Basal açıklamasında, “İsrail ordusunun Gazze kentinde yıktığı evlerin enkazında, Tel el-Hava, Es-Sabra ve Es-Sina bölgelerinin sokaklarında çok sayıda şehit ve yaralı var.” ifadelerine yer verdi.

Yaralıların kurtarılması için onlarca çağrı aldıklarını kaydeden Basal, yoğun ateş altında oldukları için yaralılara ulaşamadıklarını belirtti.

Sözcü Basal, düşman İsrail ordusunun karadan girdiği ve yoğun saldırı altında tuttuğu Gazze kentinde, onlarca ailenin su ve yiyecekleri olmadan evlerinde mahsur kaldığını söyledi.

Batının himayesindeki İsrail

ABD ve İngiltere başta olmak üzere, demokratik batılı devletler tarafından koruma altında tutulan İsrail rejimi, bugüne kadar on binlerce sivili katletmesine karşın, bu devletlerin herhangi bir silah sevkiyatını durdurmadı. Ayrıca siyonist rejimin ihtiyaç siyasi ve ekonomik yardımları da sağlamaya devam ediyorlar.

Sivilleri hedef almasına karşın, uluslararası kuruluşlar ve uluslararası toplum da bu konuda herhangi bir adım atmış değil.

Çin ve Rusya’nın başını çektiği doğu bloğu, Filistin konusunda herhangi bir adım atmayanlar arasında bulunuyor. Batının İsrail’e destek konusunda ön plana çıkması sayesinde Filistin konusunda sessizce geriden izlemeyi devam ediyorlar.

Müslüman coğrafyasındaki devletlerin liderleri de batının izleri üzerinden yürüyerek, kınama açıklamaları dışında bir şey yapmamayı yeğliyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *