İktibas’ın yeni sayısında ana konu Şeriat tartışması

İktibas’ın yeni sayısında ana konu Şeriat tartışması

İktibas Dergisi’nin 547. sayısı bu ay iki ana konuyu yorumluyor. Birincisi, Gazze direnişinin İslam davası adına bize hatırlattıkları, ikincisi ise İslam ve Şeriat hakkında bir grup ilahiyatçı tarafından yayımlanan bildirinin her iki yönüyle değerlendirilmesi.

İslam ne dünya gündeminden, ne Türkiye gündeminden düşmeden hayatın içindeki yerini korumaya devam ediyor. Gazze’de Müslümanlara karşı vahşi saldırılar sürerken, Filistinli Müslümanların direnişi, Gazze dışındaki İslam dünyasına öğretici/hatırlatıcı birçok özelliği de üzerinde taşıyor. İktibas’ın bu ayki yorumunda bu özelliklere dikkat çekilirken, İslam dünyasındaki müminlerin de bu cihada her türlü desteği vermesi gerektiği vurgulanıyor.

Öte yandan, bir grup ilahiyatçının İslam ve Şeriatı birbirinden ayırıp, Şeriatı mahkum eden bildirisi de derginin yorum sayfalarında değerlendirilen diğer konu. Değerlendirmede, Şeriatın İslam’dan kastı mahsusa ile ayrılmak istendiği çünkü ‘çöpe gidesi şeriatın hükmüdür’ denilen hükümlerin, günlük hayatta İslam’ın varlığını en fazla hissettiren Allah’ın hükümleri olduğu belirtiliyor. Ayrıca kapakta da yer verilen ifadelerle, İslam Şeriatla birlikte o kadar yüce ve temiz bir dindir ki, İslam’a saldıran hiçbir hadsiz ona bir zarar veremez vurgusu yapılıyor.

Derginin bu sayısında Atasoy Müftüoğlu, Mehmed Durmuş, Mustafa Bozacıoğlu, Yakup Döğer ve Ali Durmuş’un yazılarının yanı sıra, Sanat Edebiyat sayfalarında da İbrahim Eryiğit, Cevat Akkanat, Mehmet Ali Coşkun ve Erdal Noyan’ın eserleri de okura sunulan diğer çalışmalar.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *