T.C. Kültür Bakanlığı, Trump-Biden tartışmasına reklam verdi

T.C. Kültür Bakanlığı, Trump-Biden tartışmasına reklam verdi

Amerikan CNN kanalında yapılan Trump-Biden canlı yayın tartışması arasına reklam veren Kültür Bakanlığı, İstanbul’un tanıtımını yapmaya çalıştı. Reklamda “Go Türkiye” sloganı kullanıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının (TGA) yürüttüğü çalışmayla Türkiye, ABD’de yılın en önemli olayı olarak görülen başkanlık seçimleriyle ilgili dün saat 21.00’de CNN kanalındaki tartışma programında bir tanıtım reklamı yayınlandı.

İstanbul’a ilişkin reklamlar, tartışma programı sırasında yayınlandı. Program öncesi, arası ve sonrası olmak üzere üç farklı zaman diliminde gösterilen reklam spotlarıyla İstanbul öne çıkarıldı.

Program arası yayınlanan ilk reklamda “Go Türkiye” sloganıyla dikkat çekti.

Tartışma programı ABD’deki seyirciye ek olarak CNN International üzerinden 200’den fazla ülkede de yayınlandığı için reklamların bu kitleye ulaşması öngörüldü. Böylece Türkiye’nin tanıtımı küresel düzeyde geniş bir kitleye ulaştığı savunuldu.

Yıl sonuna kadar devam edecek kampanya ile İstanbul dışındaki Türk turizm destinasyonlarının da tanıtılacağı, dijital platformlarda da gösterimlerin devam edeceği vurgulandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *