Hamas: Şucaiyye Mahallesine saldırı, soykırım savaşının devamıdır

Hamas: Şucaiyye Mahallesine saldırı, soykırım savaşının devamıdır

Küresel düzenin himayesindeki İsrail ordusunun Gazze kentinin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi’ne düzenlediği kara saldırısına ilişkin açıklama yapan Hamas, bu saldırının Filistinliler aleyhindeki “soykırım savaşının devamı” olarak değerlendirdi.

Siyonist katillerin dün Şucaiyye Mahallesi’ne başlattığı ve 7 Ekim’den bu yana bölgeyi hedef alan üçüncü saldırısına ilişkin Hamas yazılı açıklama yaptı.

Gazze’nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi’nin yoğun şekilde bombalanması, mahallenin tahliyesi için uyarılar yapılması, ölü ve yaralı sayısının artması, binlerce kişinin göçe zorlanmasının bu suçlara ortaklık eden ABD yönetiminin desteğiyle Gazze Şeridi’ndeki Filistinlileri hedef alan soykırım savaşının devamı olduğu vurgulandı.

Açıklamada, “kentleri, mülteci kamplarını ve mahalleleri hedef alan, Filistin halkının acısını derinleştirme amacıyla kasten sivilleri ve altyapıyı yok eden bu faşist politikanın, tam anlamıyla bir savaş suçu olduğu” belirtildi.

Siyonist İsrail ordusu, sabah saatlerinden bu yana Şucaiyye’ye yoğun top atışı ve hava saldırılarıyla eş zamanlı olarak mahalleye karadan girmeye çalışıyordu.

İşgal ordusu, Gazze kentinin doğu bölgelerinin boşaltılması çağrısında bulunmuş ve bölge sakini Filistinlilerden Şucaiyye, Turkman ve Tuffah mahallelerini boşaltmalarını istemişti.

Siyonist devlet televizyonu KAN’da yayınlanan haberde, “İsrail ordusunun, Şucaiyye Mahallesi’nde hala faaliyet gösteren Hamas’ın altyapısını çökertmek amacıyla kara operasyonu başlattığı” öne sürülmüştü.

Gazze’deki Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal gün içerisindeki açıklamasında, düşman İsrail ordusunun, Şucaiyye Mahallesi’ne düzenlediği saldırıda ilk belirlemelere göre, 7 Filistinlinin şehid olduğunu, çok sayıda kişinin yaralandığını aktarmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *