4 yaşındaki Mısırlı çocuk neden öldü?

4 yaşındaki Mısırlı çocuk neden öldü?

Sosyal medyada gündeme gelen asılsız iddialar, kullanıcıların yanlış bilgilenmesine neden oluyor. Kullanıcıların bu mecralarda karşılaştıkları bilgilere şüpheyle yaklaşması yanlış bilgi sahibi olmamak adına büyük önem taşıyor.

ARKA PLAN VE İDDİALAR

Ailesiyle birlikte hac vazifesini yerine getiren 4 yaşındaki Mısırlı Yahya Muhammed Ramazan’ın yüksek sıcaklık nedeniyle hayatını kaybettiği, sosyal medpa platformu X’te (eski adıyla Twitter) ileri sürüldü.

İddia kısa sürede yayılarak, gündem oldu.

BULGULAR

Anadolu Ajansı Teyit Hattı, söz konusu iddiayı inceledi. Yapılan araştırmada, Yahya Muhammed Ramazan’ın vefat nedeninin yüksek sıcaklık olmadığı belirlendi. İlk olarak, söz konusu iddia Arapça olarak aratıldı. Konu ile ilgili birçok haberin yapıldığı görüldü.

Mısır merkezli Al-Watan gazetesinin konuyla ilgili haberi incelendi. Haberde, 4 yaşındaki Ramazan’ın Suudi Arabistan’dayken yüksek bir binadan düşerek hayatını kaybettiği bilgisinin kamuoyu ile paylaşıldığı görüldü.

4 yaşındaki çocuğun cenazesinde Al- Watan’a konuşan bir yakını, Ramazan’ın sıcaklıktan değil, yüksek bir binadan düştüğü için hayatını kaybettiğini ifade etti.

Bir diğer haber kaynağı olan Masrawy’nin de konuyu haberleştirdiği görüldü.

Haberde, Yahya Muhammed’i tanıyan kişilerin görüşlerine yer verildiği görüldü. Açıklama yapan aile dostlarının da Yahya Muhammed’in yaşadığı evin çatısında oynarken düşerek hayatını kaybettiğini belirttiği tespit edildi.

BULGU SETİ

Mısırlı Yahya Muhammed Ramazan’ın yakınları, Mısır merkezli basın kuruluşlarına, çocuğun yüksek sıcaklık nedeni ile değil yüksekten düşme sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı.

DOĞRU MU? YANLIŞ MI?

“4 yaşındaki Mısırlı Yahya Muhammed Ramazan, yüksek sıcaklık nedeniyle hayatını kaybetti” iddiası doğru değil.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *