‘Gazze’deki sivil kayıpları yıkıcı oluyor!’

‘Gazze’deki sivil kayıpları yıkıcı oluyor!’

Gazze’deki Müslüman halkın sistemli şekilde kıyılıp yok edilmesine sembolik bir tepki veren Dünya Gıda Programı İcra Direktör Yardımcısı Carl Skau, sosyal medyada yayınladığı kısa mesajında, “sivil kayıpları yıkıcı oluyor” dedi. Siyonist ordu ise Gazze’nin kuzeyinde 3 evi bombaladı, içinde bir bebeğin de bulunduğu 14 Filistinli şehid oldu.

Carl Skau sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in saldırılarının devam etmesi nedeniyle ihtiyaç duyulan gıda yardımlarının Gazze’ye ulaştırılmasının neredeyse imkansız olduğunu dile getirdi.

Skau, “Gazze’nin orta ve güney kesiminde çatışmaların şiddetlenmesiyle sivil kayıpları yıkıcı oluyor.” ifadesini kullandı.

Siyonistler evleri bombalıyor

Filistin haber ajansı WAFA’nın yerel kaynaklardan aktardığı bilgiye göre, siyonist savaş uçakları Gazze kentine bağlı Et-Tuffah ve Eş-Şucaiyye mahallelerinde 3 eve saldırı düzenledi.

Saldırılarda aralarında bir bebek, kadın ve çocukların da olduğu 14 kişi şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılar, El-Ehli Baptist Hastanesine nakledildi.

Batının açık destek verdiği siyonist İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279’u kadın olmak üzere 37 bin 266 Filistinli şehid oldu, 85 bin 102 kişi yaralandı.

İtalya’da buluşan batılı liderlerden ortak bildiri

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *