Genç Birikim Haziran sayısı çıktı

Genç Birikim Haziran sayısı çıktı

Genç Birikim dergisinin Haziran 2024 (264’üncü) sayısı çıktı. Bu sayıda, araştırmacı yazar Ali Kaçar, “Konuşma Zamanı Çoktan Geçti” başlıklı yazısında; Gazze’de katliamların sürmesine rağmen Siyonist İsrail ile ticaretin hala devam ettiğini gündeme getiriyor.

Derginin yeni sayısında Siyonist rejim ile ilişkileri masaya yatıran başyazının ardından, bu ayın dosya konusu, “Kurban ve İnfak Bilinci” olarak belirlenmiş.

Dosya yazarları Erdal Tuğrul, Fatih Pala, Rüveyde Bera Pala, Sercan Akbayrak, Taşkın Önel ve Zeynep Koç konuyu değişik açılardan değerlendiriyorlar.

Genç Birikim bu ay KKTC Ulusal Birlik Partisi İskele Milletvekili ve hukukçu Yasemin Öztürk ile bir röportaj gerçekleştirmiş. “Kıbrıs’ta Siyonist İşgali mi?” başlığını taşıyan röportajın ardından, telif yazılar geliyor.

Aksa Tufanı başladığında bizzat Gazze’de bulunan ve sonra Türkiye’ye gelen Rukiye Demir Salhiya’nın  “Aksa Tufanı Şahidinden 7 Ekim Süreci” başlıklı yazısı;

Ali Kaçar’ın önceki sayılardan devam eden “Kıbrıs’ta Siyonist İşgal” başlığını taşıyan makalesinin üçüncü bölümü;

Emrah Doğru’dan “Zalim ve Zulüm”;

Fatih Pala’dan “Ümmetten Şikâyet Ederek Giden Şeyh Ahmed Yasin’in Direnen Evlatları”;

Taşkın Önel’den “Senindir Allah’ım” şiiri;

İsmail Ceylan’dan “Gazzeli Akademisyenler ve Üniversite Yöneticilerinden Dünyaya Açık Mektup” tercümesi, dergide okura sunulan diğer çalışmalar.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *