Çin’de 4 Amerikalı bıçaklandı

Çin’de 4 Amerikalı bıçaklandı

Iowa Cornell Üniversitesi akademisyenlerinin Çin’in kuzeyindeki Jilin eyaletinde bulunan parkta bıçaklı saldırıya uğradığı açıklandı. Akademisyenlerin yerel bir tapınağı ziyaret ettiği sırada bıçaklı bir saldırgan tarafından saldırıya uğradıkları belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Jilin’deki bıçaklama olayından haberdar olduklarını ancak detaylı bilgi veremeyeceklerini söyledi.

Cornell Üniversitesi, dört akademisyenin Çin’deki bir üniversite ile yapılan işbirliğinin parçası olarak ders verdiklerini açıkladı.

Çinli yetkililer, saldırıya dair resmî bir açıklama yapmadı. Çin devlet medyasında da olayla ilgili çok az haber var. Çin’in Weibo platformunda da saldırıya dair kelimeler aratıldığında hiçbir bilgi çıkmadığı, saldırının sosyal medyada sansürlendiği anlaşılıyor.

Diğer sosyal medya platformlarında paylaşılan görüntülerde ise en az 3 kişinin kanlar içerisinde yerde yattığı görülüyor.

Gergin diplomatik ilişkilere rağmen, Pekin ve Washington son zamanlarda yeniden temas kurmaya çalışıyor. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, önümüzdeki 5 yıl içerisinde 50 bin genç Amerikalıyı Çin’e davet edeceklerini açıkladı.

(BBC)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *