Hamas: İşgalci, 4 esiri kurtarırken 3 esiri öldürdü

Hamas: İşgalci, 4 esiri kurtarırken 3 esiri öldürdü

Hamas, düşman İsrail ordusunun 4 İsrailli esiri kurtarmak için Gazze’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’na düzenlediği vahşi saldırılarda, biri ABD vatandaşı 3 esiri de öldürdüğünü duyurdu. Açıklamada saldırıya ilişkin görüntüler de yer aldı.

Hamas’ın Telegram hesabından siyonist katillerin 274 Filistinliyi şehid ettiği Nusayrat Mülteci Kampı’na yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yapıldı. Saldırıya ilişkin görüntülerin yer aldığı açıklamada, “Sizin hükümetiniz (İsrail), bazı esirleri kurtarmak için birçok esiri öldürdü.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, “(İsrail) Ordunuzun dün Nusayrat kampında 4 esiri kurtarmak için gerçekleştirdiği katliamda, kendi ordunuz kendi esirlerinizden, biri ABD vatandaşı 3 esiri öldürdü.” ifadesine yer verildi.

Esir takası anlaşmasına işaret edilen açıklamada, “Bizim esirlerimiz serbest bırakılmadan, sizin esirleriniz bırakılmayacak, zaman tükeniyor.” ifadesi kullanıldı.

İsrail ordusu, dün Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki çeşitli noktalara saldırılar düzenlediğini ve iki farklı bölgede toplam 4 İsrailli esirin canlı olarak kurtarıldığını duyurmuştu.

İsrail ordusunun önceki gün Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı ve çeşitli bölgelere eş zamanlı şekilde kara, hava ve denizden yoğun şekilde düzenlediği saldırılarda 64’ü çocuk, 57’si kadın 274 Filistinlinin öldüğü, 153’ü çocuk, 161’i kadın 698 Filistinlinin yaralandığı bildirilmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *