‘Nusayrat saldırısı, görülmemiş vahşilikte bir terör suçu’

‘Nusayrat saldırısı, görülmemiş vahşilikte bir terör suçu’

Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi, siyonist rejimin Nusayrat mülteci kampında yaptığı vahşeti kınadı. Son gelen haberlere göre kampta şehid olan Filistinlilerin sayısı 274’e yükseldi.

Körfet İşbirliği Konseyi (KİK) Genel Sekreteri Budeyvi, yayımladığı açıklamada, söz konusu saldırıyı kınayarak, uluslararası topluma “tarihi ve ahlaki sorumluluğunu üstlenmesi ve Filistin halkına yönelik tekrarlanan bu korkunç suçların önüne geçmek için acilen harekete geçmesi” çağrısında bulundu. Budeyvi, “Bu saldırı, benzeri görülmemiş bir vahşilikte, savunmasız sivillerin hedef alındığı çirkin bir terör suçudur.” ifadesini kullandı.

KİK üyeleri İsrail rejimi ile bugüne kadar ‘normalleşme’ adı altında ilişkileri yoğunlaştırırken, bundan sonra ilişkilerin ne yönde ilerleyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Kuveyt ve Umman da “vahşi” saldırıları kınadı

Kuveyt ve Umman yönetimleri de İsrail ordusunun dün Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki Filistinlilere yönelik “vahşi” saldırılarını kınadığını duyurdu.

Kuveyt Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Nusayrat Mülteci Kampı’na düzenlediği “çirkin” saldırıların şiddetle kınandığı belirtilerek, söz konusu saldırıların uluslararası hukuku apaçık ihlal ettiği vurgulandı. Açıklamada, uluslararası toplumun ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) İsrail’in “vahşi” saldırılarının son bulması için harekete geçmesi gerektiği kaydedildi.

Umman Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in Nusayrat Mülteci Kampı’nı hedef aldığı saldırılarına tepki gösterildi. İsrail’in Filistinli sivillere yönelik sistematik saldırılarının kınandığı açıklamada, “Uluslararası toplum; insanlığa karşı işlenen suçlara son vermek, sivilleri korumak ve İsrail işgal devletine işlediği suçların sorumluluğunu yüklemek için acilen harekete geçmeli.” ifadesine yer verildi.

Türkiye’den kınama

Türk Dışişleri Bakanlığı da saldırıyı lanetlediğini belirten bir açıklama yayınladı. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“İsrail’in Gazze’deki Nuseyrat mülteci kampına düzenlediği, yüzlerce Filistinli sivilin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı lanetliyoruz. İsrail, bu son barbarca saldırıyla Gazze’de işlediği savaş suçlarına bir yenisini eklemiştir. Uluslararası Adalet Divanı’nda 1948 Soykırım Sözleşmesi’nden kaynaklanan yükümlülüklerini ihlalle yargılanan İsrail’in bu suçları işlemesine son vermek için başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere, uluslararası barış ve güvenliği korumakla görevli kurumları üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz.”

İsrail’in son katliamı: Nuseyrat

İsrail ordusu, dün, Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki çeşitli noktalara saldırılar düzenlediğini ve iki farklı bölgede toplam 4 İsrailli esirin canlı olarak kurtarıldığını duyurmuştu.

İsrail ordusunun dün Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı ve çeşitli bölgelere eş zamanlı şekilde kara, hava ve denizden yoğun şekilde düzenlediği saldırılarda 274 Filistinlinin öldüğü, 400’den fazla Filistinlinin yaralandığı bildirilmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *