Kassam, Gazze’de İsrail askerlerinin hedef aldığını duyurdu

Kassam, Gazze’de İsrail askerlerinin hedef aldığını duyurdu

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bugün (Perşembe) yaptığı açıklamada, savaşçılarının Gazze’deki es-Sabra mahallesinin güneyinde bir binada bulunan İsrail askerlerini hedef aldığını duyurdu. Saldırı sonrasında askerler arasında ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

El-Kassam Tugayları, üniversite civarındaki bir binada bulunan askerleri hedef aldığını belirttiği operasyonla ilgili ek ayrıntı vermedi.

Diğer yandan el-Kassam Tugayları dün (Çarşamba), savaşçılarının Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinin doğusunda altı İsrail askerini öldürdükleri karmaşık bir operasyon gerçekleştirdiklerini bildirdi.

El-Kassam Tugayları Telegram üzerinden yayınladığı bir mesajda savaşçılarının bir İsrail kuvvetini Refah’ın doğusundaki eş-Şevke okulu yakınlarında pusuya düşürdüklerini ve bir patlayıcıyı patlatarak kuvvetin dört üyesini öldürdüklerini ve birkaçını da yaraladıklarını söyledi.

Açıklamanın devamında, “Kurtarma güçlerinin gelmesi üzerine mücahitlerimiz güçten iki askeri öldürmeyi başardı. Operasyon sırasında ölü ve yaralıları taşımak için bir helikopter indi” denildi.

Daha önce İsrail dün Refah operasyonunda üç askerinin öldürüldüğünü duyurmuştu.

(Şarku’l Avsat)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *