İsrail: Saldırılarımız 7 ay daha sürecek

İsrail: Saldırılarımız 7 ay daha sürecek

Siyonist Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi, işgalci İsrail ordusunun 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik barbar saldırılarının bu yılın sonuna kadar devam etmesini beklediğini söyledi.

İsrail’de bir radyo programına katılan Tzachi Hanegbi, Gazze’ye yönelik saldırılar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hanegbi, 7 Ekim 2023’te başlayan Gazze’ye yönelik saldırıların en az bu yılın sonuna kadar devam etmesini beklediğini dile getirdi.

Filistin-Mısır sınırı boyunca uzanan Philadelphia Koridoru’ndaki duruma dair Tzachi Hanegbi, bu bölgenin şu anda yüzde 75’inin siyonist rejimin kontrolünde olduğunu aktardı.

Siyonistler, abluka altında tuttukları Gazze Şeridi’ne yönelik vahşi saldırılarını 236 gündür aralıksız devam ettirirken, Gazze’nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırılarını da sürdürüyor.

Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 328’i çocuk, 10 bin 171’i kadın olmak üzere 36 bin 171 Filistinli şehid edildi, 81 bin 420 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce şehid naaşı olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *